Gündem İzmir’in göz bebeği Urla

İzmir’in göz bebeği Urla

30.04.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

Urla denince akla Ege’nin güzel kıyıları, zeytin ağacı kokuları gelir. Urla, Ege’nin ve İzmir ilinin en güzel ve uğrak ilçelerinden biridir. Güzel bir seyahat için tercih edilebilecek en güzel yerlerden biri olan Urla’yı gelin detaylı tanıyalım.

İzmir’in göz bebeği Urla

Urla, Ege’nin samimi yerlerinden biridir. Seyahatten tutun yemek yemeye kadar Urla’yı tercih etmeniz için bir sürü sebep var. Monotonluktan sıkılanlar için vazgeçilmez bir yerdir. Urla’nın canlılığı ve samimiyeti herkesi etkisi altına alır. Deniz kıyısında bir ilçe olması, Urla’nın deniz ürünleri açısından zengin olmasına katkı sağlamıştır. Ayrıca Ege’nin şifalı otları da Urla’da bolca bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Urla’da yenebilecek yemekler

Deniz ürünleri zenginliği sebebiyle Urla’da birçok deniz ürünü yemeniz mümkündür. Deniz ürünlerinin enfes bir şekilde işlenip yemek için sofralarınıza sunulması en çok tercih edilme sebeplerin biridir. Urla’nın iskele kısmında balık yiyebileceğiniz birçok restoran bulunur. Bu restoranlardan en fazla bilinenleri Yengeç ve İskele restoranlarıdır. İskeleye gittiğinizde mutlaka bu restoranlara uğramalısınız.

Urla’nın cafe ve antikacıları da oldukça meşhurdur. Sanat Sokağı’na uğradığınızda birbirinden renkli ve şirin cafeler, kitapçılar ve antikacılara rastlamanız mümkündür. Bu sokağa girdiğinizde bunlardan birine uğramamanız mümkün değildir. Ayrıca, müzik yapan sokak sanatçıları da Sanat Sokağı’na farklı bir hava ve neşe katmaktadır.

Haberin Devamı

Urla’nın en çok bilinen ve tercih edilen restoranı Beğendik Abi, adıyla ve yemekleriyle epey ün salmıştır. Ege bölgesinin yöresel lezzetleri herkese sunulmaktadır. En çok bilinen ve sevilen yemek ise güveçtir. Urla’ya giderseniz Beğendik Abi restoranında güveç yemeden dönmeyin.

Urla’da gezilecek yerler

Urla’da turistik bir gezi yapmak istiyorsanız Karantina Adası’na kesinlikle uğramalısınız. Karantina Adası, eski zamanlarda kolera, veba ve cüzzam gibi hastalıklardan korunmak amacıyla gidilen bir adadır. Karantina Adası’na gittiğinizde Klazomenia kalıntılarına rastlamanız da mümkündür. Karantina Adası’nı dolaştıktan sonra keşfinizi Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’yle tamamlayabilirsiniz. İzmir Urla’lı olan yazarımız Necati Cumalı’nın eşyaları burada sevenleriyle buluşturuluyor. Binanın en alt katı ise kütüphaneye çevrilmiştir.

Urla keşfinizi Güvendik Tepesi’yle tamamlayabilirsiniz. Güvendik Tepesi, güneşin batışını ve doğuşunu izlemek isteyenler için en güzel adrestir. Güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız Güvendik Tepesi’ne mutlaka uğramalısınız.