Gündem İzmirli ressamın ‘yaprak’ sanatı

İzmirli ressamın ‘yaprak’ sanatı

10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğada toplayıp, kuruttuğu ve fermente ettiği bitkilerle 22 yıldır resim çalışmaları yapan İzmirli ressam Ömür Köroğlu, yaprakları kullanarak, hazırladığı kompozisyonlarla dikkat çekti.

İzmirli ressamın ‘yaprak’ sanatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği kermese katılan Köroğlu, bitkilerin doğal dokusunu ön plana çıkararak, hazırladığı resimleri sergiledi. Çalışmalarında boya ve fırça kullanmadığını, çizim yapmadığını belirten Köroğlu, “Her gün yürürken, yanından geçtiğimiz ağacı fark etmiyoruz; ama hang i yaprağın hangi ağaca ait olduğunu bilmeliyiz. Yaprak sanatı, çok fazla tanınmadığı için yıllar önce Kültür Bakanlığı’na başvurup, güzel sanatlar dalı olarak literatüre girmesine aracı oldum. Bu sanatın isim annesiyim” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak kadın portresi çalıştığını anlatan Köroğlu, “Doğa ve kadın temalı portreyi 3 ayda hazırladım. Doğayı kadından, kadını doğadan ayırmak mümkün değil. Kadını önemsedim ve yapraklarla bir kadın portresi oluşturdum. Asma filizi, melisa yaprağı, pelin ve Karadeniz’e özgü kabalak bitkisi kullanarak, hazırladığım bu portre, oldukça beğeni topladı” diye konuştu. l NEVRA UÇKAÇ İzmir DHA