Gündem ‘Jandarma döverken gözünden yaş aktı’

‘Jandarma döverken gözünden yaş aktı’

05.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

HES yapımını protesto ettiği için jandarmanın kötü muamelesine maruz kalan köylüler CHP heyetine, “Jandarmalar bize gözlerinden yaş gelerek dayak attılar. Emri yerine getirmekten rahatsız oldukları belliydi” dedi

‘Jandarma döverken  gözünden yaş aktı’



CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün grup toplantısında, “İşte Erdoğan’ın yeni teröristi” diye anlattığı Rize’nin İkizdere ilçesinde HES yapımını protesto eden köylüleri ziyaret etti.
Milliyet’e bilgi veren Yüceer, “Köylüler çok kararlı. ‘Dayak yedik, yine yeriz’ diyorlar. Ancak olay anını anlatırken gözyaşlarına hakim olamıyorlar. Köyün erkekleri de eşlerine yapılan bu muameleden dolayı rahatsızlar” dedi.
Yüceer, köylülerin izinsiz dinamit patladıldığı gerekçesiyle eylem yaptığını anlatırken, “Normalde belli aylar dışında patlatmalara izin verilmiyor, ancak ÇED Genel Müdürlüğü’nden yeraltında dinamit patlatılabileceğine ilişkin karar çıkmış” diye konuştu. Köylülerin bu karara da itiraz ettiğini belirten Yüceer, HES inşaatının devam ettiğini, köydeki ağaçların kesildiğini ve köyde suların akmadığını anlattı.
‘Güvenimizi kaybettik’
Yüceer, köylülere Kılıçdaroğlu’nun, “Olayın takipçisi olacağız” mesajını ilettiklerini belirtti. Köylülerin de konuyu gündeme getirdiği için Kılıçdaroğlu’na teşekkür ettiklerini kaydeden Yüceer, “Genel Başkan’ın grup konuşmasının tamamını izlemişler. Çok teşekkür ettiler” diye konuştu.
CHP heyetine bilgi veren köylülerden Havva Bir, “Biz orada beklerken, bizi ittirerek itiş kakışla uzaklaştırmaya çalışıyor. Biz bunları hak etmedik, onlar bizim can güvenliğimizi sağlayacaklardı. Kolluk güçlerine karşı güvenimizi kaybettik” dedi. Köylüler CHP’lilere, “Jandarmalar emirle gözlerinden yaş gelerek bize dayak attı. Biz, dayağın değil doğanın derdindeyiz. Kararlıyız, köyümüze sahip çıkacağız” ifadesini kullandı.
Mahkemeye çıkacaklar
Yüceer, bugün aynı köylülerin Ağustos 2013’te aynı şirkete ait HES inşaatı için yaptıkları protesto gösterisi için mahkeme karşısına çıkacaklarını kaydetti.