Gündem Japon mühendisin onur intiharı

Japon mühendisin onur intiharı

24.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmit Körfezi’nde yapımı süren asma köprünün taşıyıcı halatının kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon mühendis Ryoichi Kishi, “Sorumluluk benim” yazılı not bırakarak hayatına son verdi

Japon mühendisin onur intiharı

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatında cumartesi günü ’Catwalk’ olarak bilinen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon mühendis 51 yaşındaki Ryoichi Kishi, bileğini ve boğazını keserek yaşamına son verdi. Yalova’nın Altınova ilçesinde mezarlık girişinde cesedi bulunan Kishi’nin odasında, “Olayın sorumluluğu tamamen bana ait. Kimsenin kusuru bulunmamaktadır” yazılı not bulunduğu belirtildi. Japon mühendisin cesedi dün sabah okula giden öğrenciler tarafından mezarlık girişinde bulundu. İhbar üzerine sevk edilen sağlık ve güvenlik ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Kishi’nin maket bıçağıyla bileklerini kesmeye çalıştığı, ardından boğazını keserek yaşamına son verdiği belirlendi.

Sorumluluk bana ait

Haberin Devamı

Asma köprü inşaatında, halat yapımından sorumlu mühendis olarak görev yaptığı belirtilen Kishi’nin, asma köprüler konusunda dünyanın sayılı uzmanlarından biri olduğu belirtildi.
Edinilen bilgilere göre Kishi projenin, meydana gelen kopma olayından dolayı aksayacak olmasından büyük üzüntü duydu. Halatın kopması nedeniyle firmanın bu yılın aralık ayındaki teslim taahüdünü yerine getirmeme ve tazminat ödeme durumuyla karşı karşıya kalma olasılığı da Japon mühendisi bunalıma sürükledi.
Dün sabah işe gitmeyen Japon mühendisin arkadaşları, merak edip şirket misafirhanesine gittiklerinde odasında Japonca “İnsanlar büyük emek harcadı. Olayın sorumluluğu tamamen bana ait. Kimsenin kusuru bulunmamaktadır” yazılı not buldu ve polise teslim etti. Kishi’nin binlerce yıllık Japon geleneğini sürdürerek verilen görevin yerine getiremediği için bir çeşit harakiri yolunu seçtiği ifade edildi.

Önce cinayet sanıldı
Japon mühendisin ölümü, Yalova’daki yetkilileri alarma geçirdi. Mezarlığa doğru giden yoldaki kan izleri ve boğazın kesilmesi önce cinayet kuşkusu doğurdu. Ancak, daha sonra misafirhanede bulunan not ve maket bıçağındaki parmak izleri intiharı doğruladı.