Gündem Japonya hakkında bilinmesi gerekenler

Japonya hakkında bilinmesi gerekenler

14.04.2018 - 11:38 | Son Güncellenme:

Japonya, Doğu Asya’da bulunan bir ada devletidir. Tarihi yapısı, kültürel zenginlikleri, gelenekleri ve insanlarıyla ile oldukça farklı bir ülke olan Japonya’da gezmeniz ve görmeniz gereken çok fazla yer vardır. Japonya’ya seyahat edilmeden önce ülkeyi tanımak size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Japonya hakkında bilinmesi gerekenler

Japon insanı nasıldır?

Öncelikle Japon ulusu çalışkan, disiplinli ve düzenlidir. Örneğin ülkeye gittiğiniz zaman yerlere çöp atarak çevreyi kirletmekten mümkün mertebe kaçınılması gerekmektedir. Japonlar tokalaşarak selamlaşmaz, öne doğru eğilerek selamlaşırlar. Özellikle dokunarak selamlaşmak, kafa okşamak, öpmek gibi hareketler saygısızlık ve küçük görme olarak adlandırılır. Bu tür hareketleri de yapmaktan kaçınılmalıdır.

Japonlar hijyene önem verdikleri için temiz görünmek Japon ulusu için çok önemlidir. Her şehirde yıkanmak ve temizlenmek için hamama benzeyen kaplıca tarzı yerler vardır. Bununla beraber kimse evlerine ayakkabı ile asla girmez. Eve o şekilde girmek ayıp bir davranış olarak adlandırılır.

Japonların geleneksel kadın giysisine kimono denir. Kimonoları günlük hayatta kullanan kadınları görebilirsiniz. Kısa kollu olanları bekâr kadınlar, uzun kollu olanları ise evli kadınların giydiği biliniyor.

Japon halkının iki adet inanış biçimi vardır. Bunlar Şinto ve Budizm’dir. İki inanışın da tapınaklarını ziyaret edebilir ve ibadet eden insanları görebilirsiniz. Özellikle şinto tapınaklarında sessiz olmanız çok önemlidir. Yaptığınız her gürültü saygısızlık olarak adlandırılabilir.

Japonya’da görülmesi gereken yerler

Meiji Tapınağı

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan bir Şinto Tapınağı’dır. Geleneksel japon nagare-zukuri mimari tarzında yapılmıştır. Yapımı yaklaşık beş yıl sürmüştür. İkinci dünya savaşında zarar gören bu yapı daha sonra aslına uygun olarak restore edilmiştir. Ülkenin en değerli manevi yapılarından biridir. Hâliyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.
Fuji dağı
Aktif bir volkanik dağ olan Fuji, Japonya’nın en yüksek dağıdır. Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bu dağ etrafında bulunan yeşillikler ve göller ile turistik bir yer hâlini almıştır. Fuji dağına gidip yeşilin ve sessizliğin tadını çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı


Kinkakuji

Budist inancının bir tapınağı olan Kinkakuji, Dünya Miraslar Listesi’nde de yer almaktadır. Tapınak, 15. Yüzyıldan sonra yapılan savaşlarda zarar görmüş fakat daha sonra aslına uygun şekilde restore edilmiştir. Japonya’nın en ünlü tapınaklarından biridir ve kesinlikle görülmesi gerekmektedir.

Tokyo Kulesi

Eyfel Kulesi’nin Japon uyarlaması olan Tokyo Kulesi 333 metre ile ülkenin en yüksek yapıtıdır. 1958 yılında yapılmış ve yapımında yaklaşık 8,4 milyar dolar harcanmıştır. Tokyo’nun sembollerinden birisidir ve birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Tokyo DisneySea

Tokyo ve Uraysu kentleri arasında bulunan bu eğlence merkezine ilgi oldukça yüksektir. Bu eğlence merkezinde konsept olarak Walt Disney karakterleri ile bir tema oluşturulmuştur. Sadece turistlerden değil yerel halktan da oldukça fazla ziyaretçi yer yıl Tokyo DisneySea’i ziyaret etmektedir.

Japonya’ya gitmeden önce uzunca bir görülecek yerler listesi hazırlamanız tavsiye edilir. Şimdiden doğan güneşin ülkesi Japonya’da size bol şanslar diliyoruz.