Gündem Jüri sonuca varamıyor

Jüri sonuca varamıyor

22.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hakan Atilla’nın yargılandığı ABD’deki davada sanığın suçlu olup olmadığını belirlemek için toplanan jüri, bir karara varamadı. Jüri ikinci oturumda hâkimden Atilla’nın FBI tarafından yapılan sorgu kaydını istedi

Jüri sonuca varamıyor

ABD’nin İran’a yaptırımlarını delmekle suçlanan ve New York’ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada sanık Atilla’nın suçlu olup olmadığını belirlemek için önceki gün görüşmelere başlayan jüri üyeleri bir karara varamadı. Jüri üyeleri davanın yargıcı Richard Berman tarafından deliller ve Atilla’ya yönelik suçlamalar konusunda bilgilendirilip, gerekli talimatları aldıktan sonra sanığın suçlu olup olmadığına karar vermek için görüştü.
12 kişilik jüri heyeti, Atilla ile ilgili verecekleri karar için dün yeniden toplandı. Hakim Richard Berman, jüri heyetiyle yapacakları toplantı öncesinde bir süre konuştu. Jürinin taleplerini dinleyip değerlendirdi. Daha sonra jüri karar için ikinci gün görüşmelerine başladı. İlk gün kapalı kapılar ardında toplanan 12 kişilik jüri heyetinin hakimden bazı özel istekleri oldu.
Jüri heyeti, Sarraf’ın mahkemede ifadesi sırasında çizdiği bazı şemalarla, tabloları istedi. Jüri ayrıca, Atilla’nın 27 Mart’ta New York’ta tutuklanması sonrasında, FBI görevlileri tarafından yapılan sorgusunun 47 dakikalık video görüntülerini istedi.

Haberin Devamı

3 Ocak’a kalabilir
Atilla’ya atfedilen suçlar arasında ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD’yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyor.
12 Jüri üyesinin Atilla’ya yöneltilen 6 farklı suçun her birine ayrı ayrı karar vermesi ve bütün kararları oybirliğiyle alması gerekiyor.
Jüri üyeleri 4 saatten fazla süren görüşmelerde bir karara varamazken, dün tekrar toplanan jürinin bir karar vermesi bekleniyor. Jüri üyeleri, yarın da bir sonuca varamazsa, karar Noel tatili nedeniyle 3 Ocak’a kalacak. Jürinin karar üzerinde uzlaşamaması durumunda ise davanın yargıcının “yeniden yargılama” kararı alma olanağı bulunuyor.

Haberin Devamı