24.04.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:
Malzemeler;
Hazırlanışı;
İlk olarak hazırlık kısmında kabakları iyice yıkayın. Sularını aldıktan sonra kabakları soyup rendenin iri kısmında tüm kabakları rendeleyin. Ayrı yerde maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu ince ince doğrayın. İç harcını hazırlamak için yumurtaları bir kaba alıp üzerine unu ilave edip güzelce pürüzsüz olana kadar çırpın. Tuzu, baharatları, yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu suyunu önceden sıktığımız kabak rendesinin içine ekleyin. Ardından bu karışımı da güzelce karıştırın. Bu aşamada mücver harcını hazırladınız, pişirme kısmına geldiğinizde teflon tavaya az miktarda yağı koyun ve yağı ısıtın. Kabak mücveri, karışımımızdan 1 kaşık alıp ısınmış tavaya koyun. Mücverlerin iki tarafını da güzelce kızarttıktan sonra havlu peçete serdiğimiz servis tabağımıza alın. Servis kısmında ise pişirdiğiniz mücverleri tercihe göre ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Püf noktaları
Kabak mücverin yanında hangi yemek gider?