Gündem Kahramanlar unutulmadı

Kahramanlar unutulmadı

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler tüm yurtta dualarla anıldı. Şehitlikleri dolduran vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Kahramanlar unutulmadı

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler, dün Edirnekapı’daki şehitlikte dualarla anıldı.

Haberin Devamı

Anma programına şehitlerin yakınları, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat şehitler için dua etti. Şehitliği dolduran İstanbul protokolü ve vatandaşlar, edilen dualara eşlik etti ve FETÖ’cü hainleri lanetledi. Vali Ali Yerlikaya, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek uzun uzun sohbet etti. Daha sonra darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit olan vatandaşlar için Saraçhane’deki belediye binası önünde anma töreni düzenlendi. İmamoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene gaziler ve şehit yakınları da katıldı. Törende konuşan İmamoğlu, “İstanbul’umuzun en kıymetli kurumlarından İBB’nin önünde 13 çalışanını şehit vermiş kurumunun başkanı olarak bir kez daha diyorum ki hiçbir güç milletin iradesinin üstünde değildir ve olamaz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bir daha yaşanmasın’

Öte yandan darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Üsküdar’da bulunan Şehitler Makamı ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Vatandaşlar burada şehitler için dua etti. Ziyarete gelenler o günü tekrar yaşadıklarını belirterek anıtın yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tokat Onbeşli Torunları Dernek Başkanı Saffet Gümüş Türk bayrağı ile burada nöbet tutacağını belirterek, “3 yıl önce bayrağımıza, mabedime saldırdılar. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu.

Kahramanlar unutulmadı

'GURURLU VE ÜZÜNTÜLÜYÜZ'

Saraçhane’de şehit olan İbrahim Yılmaz’ın babası Ünal Yılmaz, “15 Temmuz’un seneyi devriyesinde evladımız ve bütün şehitlerimizi anmaya Yozgat’tan geldik. Gururluyuz ve üzüntülüyüz. Allah böyle bir acıyı böyle bir felaketi dünya Müslümanlarına bir daha dünya Müslümanlarına göstermesin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit olan Ahmet Cankatar’ın annesi Atike Yağmur “Üçüncü senesi bu sene, çok şerefliyiz gururluyuz vatan için evladımı verdim ama bir daha olsa bir daha verirdim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Şehit Ahmet Kocabay’ın annesi Tekine Kocabay ise “Benim acım tazelendi yine, gelmesem özlüyorum. Yine de ülkemiz sağ olsun” dedi. DHA

Kahramanlar unutulmadı

Şehitliklerde hüzünlü törenler

HABER MERKEZİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Ankara’daki törenlerin yanı sıra diğer illerdeki şehitliklerde de törenler düzenlendi. Şehit mezarlarına karanfillerin bırakıldığı törenlerde şehit yakınları gözyaşı döktü.

- İzmir’de Kadifekale Hava Şehitliği ziyaret edildi. Ziyarete, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer ve şehit yakınları katıldı. Kabirlere karanfil bırakıldı.

- Çanakkale’de ise Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Törene darbe girişimi sırasında Ömer Halisdemir’e “vur” emrini veren Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da katıldı.

Haberin Devamı

- Gaziantep’te Yeşilkent Mezarlığı içerisinde bulunan şehitlikte düzenlenen törende de Özel Harekat Daire Başkanlığı’na darbe girişiminde bulunan askerlerin saldırısında şehit düşen Komiser Yardımcısı Mehmet Demir’in mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Şehit Demir’in babası Ahmet Demir, evladını kaybetmenin acısının büyük olduğunu belirterek, “Bugün onların sayesinde hayattayız” dedi.