Gündem Kahvaltısını yapıp evimizden ayrıldı

Kahvaltısını yapıp evimizden ayrıldı

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün firardaki kilit ismi Adil Öksüz’ün kayınpederi ve kaynanası, “Bize kaldığı mahallede herkesin tutuklandığını söyledi. Gece geldi, sabah da kahvaltısını edip çıkıp gitti” diyerek damatlarından ötürü çok sıkıntıya girdiklerini belirtti

Kahvaltısını yapıp evimizden ayrıldı

15 Temmuz darbe girişimini organize eden Gülen cemaatinin kilit isimlerinden ve cemaatin “Genelkurmay imamı” firari Adil Öksüz’ün Ankara’dan Sakarya’ya geçtikten sonra kayınpederi Cevdet Yıldırım’ın evinde gecelediği, sabah kahvaltısını yaptıktan sonra kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Öksüz, kayınpederi Cevat Yıldırım’a “Gölbaşı’nda polisin yol uygulamasından yakalanıp gözaltına alındığını üç gün gözaltında kaldığını” söyledi. Öksüz’ün, 18 Temmuz’da Ankara’dan uçakla İstanbul’a gitmesinin ardından 19 Temmuz gecesi 02.00 sıralarında Sakarya’ya gidip kayınpederinin evinde kalması dikkati çekti.

Haberin Devamı

21 dakikada serbest kaldı

Darbe girişimi sonrasında Akıncı Hava Üssü’nde yapılan operasyonlar sırasında gözaltına alınan Adil Öksüz’ün, iki gün sonra çıkarıldığı Sincan Cumhuriyet Savcılığı’nda 21 dakikalık işlemler sonrasında serbest kaldığını ortaya çıkaran Milliyet, yeni bilgilere ulaştı. 18 Temmuz sabahı adliyeden çıkış yapan ve uçakla İstanbul’a gittiği anlaşılan Öksüz’ün yakalanmasını sağlamak amacıyla başlatılan operasyonlar sırasında firari Öksüz’ün kayıplara karışmadan önceki son saatleri ifadelere yansıdı.

Öksüz’ün son görüldüğü evin sahibi ve aynı zamanda kayınpederi olan Cevat Yıldırım, polis ifadesinde şunları anlattı:

“19 Temmuz Salı günü 02.00 sıralarında ikametime geldiğini çıkan gürültü üzerine fark ettim. O saatte ben uyuyordum. Kendisi yorgun bir vaziyetteydi. İstanbul’dan 34 SIR 49 plakalı aracı ile geldiğini, Ankara Gölbaşı’nda polisler tarafından yapılan bir yol uygulamasında yakalanarak gözaltına alındığını, üç gün boyunca emniyette gözaltında kaldığını söyledi. Daha sonra mahkemece serbest bırakıldığını söyledi. Ben de serbest bırakıldığından dolayı olayı çok irdelemedim. 19 Temmuz sabahı saat 07.00 sıralarında kalktığımda odası kapalıydı. Uyuduğunu düşünerek rahatsız etmedim. İşyerime geçtim, öğle saatlerinde eve geldiğimde evimden ayrıldığını öğrendim. Eşime nereye gittiğini sorduğumda, evden ayrıldığını ve nereye gideceğini söylemediğini bana bildirdi.”

Haberin Devamı

‘TV’den öğrendim’

“Zaman zaman ismini bilmediğim ve ne iş yaptığını bilmediğim arkadaşları yanındayken gelip evime uğramışlığı olmuştur. Ancak, bu durum çok sık gerçekleşmedi. Damadım Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü’nde yakalandığını televizyon haberlerinden duydum. Kendisi bize Gölbaşı’nda yol uygulamasında yakalandığını söylemişti. Yurt dışına çıktığını biliyorum ama çok sık gittiğini bilmiyorum.”

Öksüz’ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım da Öksüz’ün kayıplara karışmadan önceki son dakikalarını şöyle anlattı:

“Bize, 15 Temmuz darbe günü Ankara’da bulunduğunu, bulunduğu sokakta herkesi gözaltına aldıklarını, kendisini de burada gözaltına aldıklarını, üç gün boyunca emniyette kaldığını daha sonra mahkemeye çıktıklarını ve burada suçsuz olduğu anlaşıldıktan sonra serbest bırakıldığını anlattı. Biz kendisine, ‘seni neden yakaladılar’ diye sorduğumuzda, ‘bulunduğu mahallede herkesi topladıklarını o esnada kendisini de aldıklarını’ anlattı. Daha sonra hep beraber uyuduk. Eşim sabah işe gitti. Adil Öksüz, sabah 08.00’de uyandı. Kahvaltısını yaptı. Kahvaltısını yaptıktan sonra evden ayrıldı. Kendisine ‘nereye gidiyorsun?’ diye sorduğumda ‘işe gidiyorum’ dedi. Daha sonra aracını almadığını, bahçede aracını görünce anladım. FETÖ’nün lider kadrosunda olduğunu televizyon haberlerinden öğrendim... Damadım, çok sakin, ağır başlı, dindar birisidir. Biz kendisinden dini konularda sürekli bilgi alırdık. Bu huylarından dolayı kızımı verdim. Damadım yüzünden son zamanlarda çok sıkıntıya girdik.”