Gündem ‘Kamunun sempatik yüzünü gösteriyoruz’

‘Kamunun sempatik yüzünü gösteriyoruz’

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, 2018’de KDK’ya yapılan başvuruların yazılı ve diğer iletişim araçlarıyla birlikte 100 bini aştığını söyledi.

‘Kamunun sempatik yüzünü gösteriyoruz’

KDK, dün 2018 değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Malkoç, geçen yıl yapılan başvuru sayılarının önceki yılları geri bıraktığını dile getirdi. Sadece yazılı değil diğer iletişim yöntemlerini de kullanarak başvuranların sayının 97 bin 538 kişi olduğu kaydeden Malkoç, KDK’nın kamunun sert değil, sempatik yüzünün gösterilmeye çalışıldığı bir kurum olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

2500 dostane karar

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile KDK’nın denetim özelliğinin daha da arttığını vurgulayan Malkoç, 2018’de 2 bin 498 dostane karar verildiğini, 677 tavsiye kararı alındığı belirtti.

Cezaevlerinden kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini kaydeden Malkoç, “Cezaevlerinin Adalet Bakanlığı’nda ilgili birimlerini dinledik, ardından Türkiye’de bu konu ile ilgilenen STK’ları kuruma davet ettik. Ardından cezaevlerini ziyaret ederek her suç kategorisinde insanla yüz yüze görüştük ve bütün raporları topladık. Niyetimiz Avrupa’daki ceza evlerini ziyaret edip oraları da inceledikten sonra rapora döküp bir sonuca varmak” dedi.

Son günlerde hayvanlara işkenceye yönelik de çok fazla şikayetler aldıklarını söyleyen Malkoç, “Bunu bir rapora dökmek ve çözüm önermek için ayın 24’ünde bir çalıştay düzenlenecek” diye konuştu. Malkoç, “ÖSYM konusunda saat 09.45 kuralını koydular ve biri sürü mağduriyet yaşandı. Bu konuyu ÖSYM ile konuştuk, en azından saatin 10.00 gibi olmasını, gerekirse sınavın 10.15’de başlatılması kararında bulunduk. Milyonlarca öğrenciyi rahatlattık” dedi.