Gündem Kandıra’dan bir çığlık daha

Kandıra’dan bir çığlık daha

04.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK ve PJAK hükümlülerince Türkiye genelindeki çeşitli cezaevlerinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarının hafifletilmesi ve anadilde savunma hakkının tanınması gibi gerekçelerle sürdürülen açlık grevi eylemleri tüm Türkiye’de konuşulurken, cezaevlerinden başka bir açlık grevi haberi geldi

Kandıra’dan bir çığlık daha

Bir uyuşturucu örgütünün üyesi olduğu iddiasıyla yaklaşık 2 yıl önce tutuklanan Ahmet Ejder Özkılıç, CHP’li Ağbaba’ya gönderdiği mektupta, 39 gündür açlık grevinde olduğunu belirtti.
Özkılıç, mektubunda bir sonraki yargılamasının 15 Kasım’da olduğuna dikkati çekerek, yargılanma devam ederken savunma hakkının engellendiğini, “sahtecilik iddiasını ispatlama olanağı tanınmadığını” ileri sürdü. Ahmet?EjderÖzkılıç, uluslararası bir uyuşturucu kaçakçısıyla, bir üst düzey görevlinin ilişkisi bulunduğunu tespit ettiklerini iddia etti.

İki çocuk bıraktı
Bu arada 54. gününe giren açlık grevine katılan çocuk tutukluların grevi bitirmesi için BDP’nin girişimi sonuç verdi.
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Adana’nın Şakran cezaevine psikologla giderek açlık grevi yapan çocuk tutuklularla görüşerek, grevden vazgeçmelerini istedi.Buldan’ın girişimi sonucu Şakran cezaevinde açlık grevi yapan iki tutuklu, eylemi bıraktı.