Gündem Kanser dediler, sağlıklı çıktı

Kanser dediler, sağlıklı çıktı

18.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Trabzon’da, boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tahlilleri yapılan 6 yaşındaki Y.C.T.’ye mide kanseri teşhisi koyuldu. Teşhisle yıkılan aile, çocuklarının hasta olmadığını öğrenince rahat nefes aldı.

Kanser dediler, sağlıklı çıktı

Aile, yanlış teşhiste bulunan hastaneyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etti. Şikayet üzerine hastane yönetimince “gizli” ibaresiyle aileye gönderilen mektupta, iş yoğunluğu nedeniyle hata yapıldığı ve düzeltildiği kaydedildi. Mektupta, “İş yoğunluğuna bağlı olarak bahsettiğiniz şikayet olayın gerçekleştiği ve hemen gerekli düzeltmelerin yapıldığı anlaşılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Baba Mustafa Kemal T., “Sonuçları aldığımda şok yaşadım. Çocuk hematoloji bölümündeki asistana gittim, çocuğumun şikayetini sordum. ‘Çocuğunuzun kan değeri düşük’ dedi. ‘Peki bu rapor ne?’ dedim. ‘Raporlar karışmış olabilir’ dedi. ‘Karıştı mı, karışmadı mı?’ dedim. ‘Dışarıda bir sürü hasta var lütfen dışarı çıkar mısınız’ cevabını aldım. Başka doktorlara gittim. Yaklaşık 1 hafta sonra çocuğumun kanser olmadığı ortaya çıktı. KTÜ’deki doktor, bilgisayarda kanser bölümünü düzeltti. ‘Bu kadar mı?’ dedim, ‘Bu kadar’ dedi. CİMER’e başvurdum” dedi.

KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İmamoğlu ise, “Tek hata, rapor üzerindeki isim. Tetkiklerin kanserle ilgisi yok. Asistana gerekli uyarıları yaptık. İdari işlem de yapıldı; ancak cezai durum gerektiren bir olay yok. Kişilerin uzlaşmasıyla çözülebilir. Karşı tarafa da hak veriyoruz. Daha dikkatli olunmalı” dedi.

Haberin Devamı

l FATİH TURAN Trabzon DHA