Gündem Kapadokya’nın tarihi mekânlarında oda müziği

Kapadokya’nın tarihi mekânlarında oda müziği

17.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ufak oda müziği grupları konserleri ve atölyelerini organize eden Klasik Keyifler’in sekizinci kez düzenlediği müzik festivali bu yıl Kapadokya’da yapılacak. 25 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasındaki festivalde konserler mağaralarda, bir Osmanlı medresesinde, bir Bizans kilisesinde, çeşitli butik otellerde yapılacak.

Kapadokya’nın tarihi mekânlarında oda müziği

Konserlerin prova aşamaları ise halka açık olarak gerçekleştirilecek. “Klasik müzikteki ‘elitisit önyargısını’ dinleyiciyi samimi ortamlarda buluşturarak ve prova aşamalarını da halka açarak kırmayı hedefleyen” festivalde 19 konser müzikseverlerin karşısında olacak. Festival boyunca çeşitli seminerlere de verilecek.

Haberin Devamı

Uluslararası sanatçıların da katılacağı etkinliklerde, Bach’ın doğumunun 333’üncü yıldönümünü için bestecinin ‘Art of the Fuge’, ‘Brandenburg’ konçertoları, keman ve diğer yaylı solo eserleri tekrar canlandırılacak. Bu yıl aynı zamanda Debussy’nin 100. ölüm yılı olduğu için, bestecinin de en önemli oda müziği eserleri programda yer alıyor. Yanı sıra etkinlik vesilesiyle Türkiye’den genç bestecilere de 11 yeni eser ısmarlandı.

Bu sene katılacaklar arasında yurt dışında kariyerlerini sürdüren, kemancı Kıvanç Tire, çellist Dorukhan Doruk, Duisburg Filarmoni Orkestrası’nın başkemancısı Önder Baloğlu gibi müzisyenler var. Ayrıca yine Türkiye’den Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi, Begoa Ensemble ve Trio Ba’nın kurucularından çellist Gökhan Bağcı, çellist Gözde Yaşar, Semplice Quartet’in üyelerinden viyolacı Pınar Dinçer de onlara katılacak.

Haberin Devamı

Kapadokya’nın tarihi mekânlarında oda müziği

Yazarlar