Gündem Kar ve fırtına devam ediyor

Kar ve fırtına devam ediyor

08.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdu etkisi altına alan fırtına ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kar ve fırtına  devam ediyor

Kar nedeniyle binlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, mahsur kalan kişiler saatler süren çalışmanın ardından kurtarıldı. Kar ve lodos ulaşımda da aksamalara neden oldu. Kars ve Bayburt’ta ise eğitim ve öğretime ikinci dönem başlamadan bir günlük ara verildi.

Haberin Devamı

-İzmir’in Bayındır ilçesi kırsal Hisarlık Mahallesi’nde, panelvan minibüslerinin karlı yolda çamura saplanması sonucu 21 saat mahsur kalan Hasan Hüseyin Kökcingirt (32) ile kardeşi Merve Kökcingirt (20), jandarma ve belediye ekiplerinin zorlu çalışmasının ardından kurtarıldı.

Kurtlar yollara düştü

-Ardahan’da doğal yaşam alanlarında yiyecek bulmakta zorlanan kurt sürüsü, Ardahan-Kars Karayolu’nda aracıyla seyreden Murat Avşar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Avşar, yolda seyir halideyken yedi kurt gördüğünü söyledi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 Şubat’ta başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle Gündoğan, Göltürkbükü ve Yalıkavak mahallerinde boyu beş metreyi bulan dalgalar, sahildeki turistik tesislere zarar verdi.

Haberin Devamı

-İzmir’in Bayındır ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, bahçe duvarları yıkıldı. Cadde üzerindeki bazı ağaçlar devrilirken çiçek seraları zarar gördü.

-Aydın’ın Germencik ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle Adnan Menderes Bulvarı’ndaki bazı evlerin camları kırılırken 50 yıllık Bozköy Mahallesi Camisi’nin de minaresi devrildi. Minarenin kopan parçaları vinç yardımıyla indirildi.

-Konya’da iki, Ankara’da da bir olmak üzere toplam üç kişi de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Kar ve fırtına  devam ediyor


Erzurum beyaza bürünürken, Nevşehir’de önceki gün etkili olmaya başlayan ve kalınlığı 20 santimetreye ulaşan kar nedeniyle peribacalarında kartpostallık manzaralar oluştu.