Gündem Karadeniz Eylem Planı açıklanıyor

Karadeniz Eylem Planı açıklanıyor

12.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İklim değişikliğine karşı Türkiye ilk adımı Karadeniz’de atıyor.

Karadeniz Eylem Planı açıklanıyor

Sel felaketi nedeniyle bir çok vatandaşın hayatını kaybettiği Karadeniz Bölgesi ile ilgili alınacak tedbirleri içeren Karadeniz Eylem Planı’nı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün Trabzon’da açıklayacak. Yaşanan iklim değişikliği ve dere yataklarına yapılan evler nedeniyle Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketlerinde bu yıl çok sayıda insan yaşamını yitirmiş, bir çok yerde maddi hasar oluşmuştu.

Haberin Devamı

İklim değişikliğine karşı harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karadeniz’de alınacak önlemleri içeren eylem planını tamamladı. Bakan Murat Kurum, Türkiye’nin iklim değişikliğine karşı ilk önlemlerini içeren Karadeniz Eylem Planı’nı bugün Trabzon’da açıklayacak.

İklim değişikliği ve alınacak önlemleri içeren eylem planı ile ilgili değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “İklim değişikliğiyle ilgili mücadele noktasında Bakanlık olarak açıklayacağımız planla, Karadeniz bölgesinden başlamak üzere yedi bölgede iklim değişikliğiyle ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu anlamda da ülke olarak bu konuda diğer ülkelere, gelişmiş ülkelere örnek olacak uygulamaları ülkemizde gerçekleştirmek istiyoruz. Hem Sıfır Atık Projemiz ile hem şehirlerin düzenli depolama tesislerini, atık su arıtma tesislerini de yüzde yüze hizmet verecek şekilde yapmak istiyoruz” dedi.