Gündem Karlov sanığının avukatı için 15 yıl hapis istendi

Karlov sanığının avukatı için 15 yıl hapis istendi

21.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı sanıklarından Salih Yılmaz’ın avukatı Erdem Semih Yıldız hakkında, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Karlov sanığının avukatı için 15 yıl hapis istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullandığı tespiti üzerine avukat Yıldız hakkında soruşturma başlattı. Hakkındaki soruşturmadan haberdar olan ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu belirlenen Yıldız, başkentte bir restoranda gözaltına alındı. Şüpheli Yıldız’ın “Yasins” kullanıcı adıyla 13 Kasım 2015 ile 11 Şubat 2016 arasında ByLock’u kullandığı, çok sayıda mesaj ve mail gönderdiği, örgüt üyelerinin bulunduğu “ali06” ve “persembe” isimli iki ByLock grubuna kaydolduğu tespit edildi.
Salih Yıldız’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mahkeme kararıyla “Hasan” olan adını, “Erdem Semih” olarak değiştirdiği öğrenildi. Ayrıca Yıldız’ın resmi kayıtlardaki ikametgâhında oturmadığı, olası fiziki takipten kurtulmak için farklı adreste kaldığı ortaya çıktı.