Gündem Karlov sanıkları hâkim karşısında

Karlov sanıkları hâkim karşısında

08.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un 19 Aralık 2016’da katıldığı bir sergide FETÖ üyesi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından suikaste kurban gitmesinin ardından aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu dokuzu tutuklu 28 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak.

Karlov sanıkları hâkim karşısında

Davanın ilk duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, suikastın arkasında FETÖ’nün bulunduğuna vurgu yapıldı. İddianamede, “Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilere yönelik provokasyon türünde bir eylem” olarak nitlendirilen suikatin iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkilemek için gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Eylem talimatı Gülen’den

Suikastın gerçekleştirilmesinde talimatın FETÖ elebaşı Gülen tarafından verildiği belirtilen iddianamede, Gülen’in eylem yapılması yönünde düğmeye basılması için kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’a görev verdiği kaydedildi. Örgütün, “Kadir” kod adını kullanan Temel Alsancak, 15 Temmuz 2016’ya kadar Turgut Özal Üniversitesi’nde “kariyer danışmanı” olarak çalışan FETÖ üyesi Ahmet Kılınçarslan gibi isimler iddianamede şüpheli sıfatında yer alıyor.

Kılınçarslan’dan aldığı suikast talimatını Altıntaş’a iletilmek üzere şüpheli Şahin Söğüt’e aktardığı belirlenen Salih Yılmaz, eski BTK Bilişim Uzman Yardımcısı, suikastçı Altıntaş’ın örgüt içindeki öğretmeni olan Şahin Söğüt, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle ihraç edilmeden önce MİT Rusya Masası’nda çalışan Vehbi Kürşat Akalın, rütbesi alınan eski Emniyet Genel Müdürlüğü personeli olan ve ABD’de yaşayan örgüt mensuplarından Emrullah Uslu da iddianamede şüpheliler arasında yer alan dikkat çekici isimler olarak göze çarpıyor.

Yazarlar