03.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
MERT İNAN
Okul öncesi, 1. 2. 3. ve 4. sınıflar dahil olmak üzere 6 milyonun üzerinde çocuk, veli ve öğretmene ulaşan proje, İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Kahramanmaraş, Trabzon, Sinop, Kayseri, Antalya ve Erzurum’da uygulanıyor.
Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Adem Orakçı, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hünkar Korkmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, projenin uygulandığı pilot okullarda eğitim materyali olarak kullanılacak “Küçük Şefler Restoranı” hikâye kitabının tanıtımı ve “İyi Uygulamalar Yarışması”nın ödül töreni yapıldı.
Konuşmasında projeyle öğrencilerin karnabahar, pırasa gibi daha önce yemedikleri besinleri yediğini kaydeden Begüm Mutuş, “2017-2018’de Yemekte Denge Projesi’nin mesajları, Hayat Bilgisi dersinde, dengeli beslenme başlığı altında yerini aldı” dedi. Bu yıl yaklaşık 1000 öğretmene temel beslenme eğitimi verildiğini aktaran Mutuş, “Önümüzdeki yıl daha fazla çocuğa ulaşmak için fiziksel aktiviteyi de ön plana çıkartacak şekilde yenilenen materyallerle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.