Gündem Kartepe’nin görülmesi gereken doğal güzellikleri

Kartepe’nin görülmesi gereken doğal güzellikleri

01.05.2018 - 11:26 | Son Güncellenme:

Kış turizminin cazibe merkezlerinden Kartepe kısa sürede birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktalarından biri oldu... Sakarya, İstanbul ve Yalova’ya yakın olan Kartepe, kış aylarının gelmesi ile birlikte kış sporu ile uğraşanların tercih ettiği bölgelerden biridir. Doğal güzellikleri ile öne çıkan bölgede sadece kış turizmi değil aynı zamanda doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, dağ bisikleti ve binicilik gibi çeşitli sporlar da yapılabilmektedir.

Kartepe’nin görülmesi gereken doğal güzellikleri

Kartepe’ye ne zaman gidilir?

Haberin Devamı

Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olarak görülen Kartepe, sadece kış turizmi değil yılın her döneminde gidilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Yaz sıcaklarından tutun da kışın en sert dönemlerinde bile bölgeye her daim birçok ziyaretçi gelmektedir. Ancak İstanbul’a yakın olması nedeniyle özellikle adından sıkça söz ettiren Kartepe, kış turizmi yapmak isteyenler için yeni noktalardan biri oldu. Kartepe’ye yılın her mevsiminde gidebilir ve çeşitli aktiviteler ile güzel bir gün geçirebilirsiniz. Tatilleriniz için güzel bir seçim olabilir.

Kartepe’de neler yapabilirsiniz?

Kartepe doğal güzellikleri ile öne çıkan bölgelerimizden biri olup, herkes için birbirinden benzersiz güzellikler bulunduruyor. Kartepe’ye geldiğinizde dağ yürüyüşü yapabilir, bisiklet kullanabilir, tarihi yerleri gezebilir, Maşukiye’ye giderek piknik yapabilir ve yol üzerinde birçok noktada durarak doğal güzelliklerin keyfini çıkartabilirsiniz. Bol oksijeni ile özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için küçük bir kaçamak olarak tercih edilecek yerlerden biridir. Doğa sporları yaparak hayatınıza yeni heyecanlar katabilir ve haftasonu kaçamağınızı renklendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kartepe’ye nasıl gidebilirsiniz?

Kartepe’ye gitmek istediğinizde bunu kendi imkanlarınız ile yapabilir veya tur gezilerine katılarak gerçekleştirebilirsiniz. Doğal güzellikleri ile öne çıkan Kartepe özellikle İstanbul’da yaşayanlar için küçük kaçamakların yapılacağı en özel noktalardan biridir. Kartepe’ye gitmeye karar verdiğinizde İstanbul’dan ulaşım çok kolaydır. İstanbul’dan çıkış yaptığınızda Sapanca Gölü’ne gider gibi gittiğinizde direkt önünüze çıkacaktır. Doğal güzellikleri ile adından bahsettiren Kartepe’ye, ulaşım konusunda sorun yaşamadan kolayca vararak doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.