Gündem Kastamonu doğası ve tarihi ile göz dolduruyor

Kastamonu doğası ve tarihi ile göz dolduruyor

01.05.2018 - 11:29 | Son Güncellenme:

Kastamonu Karadeniz bölgesinde yer alan özelikle turizm açısından gelişme kaydetmiş şehirlerden biridir. Ilgaz ve Küre Dağları kış turizmi açısından şehir için artı değerlerdir. Koyları, tarihi eserleri ile ve tabii ki Karadeniz bölgesine has eşsiz yeşilliği ile farklılık kazanmıştır.

Kastamonu doğası ve tarihi ile göz dolduruyor

Doğal tarımın sürdürüldüğü bu şehir Kastamonu sarımsağı ile ünlüdür. Kastamonu sarımsağının tadı, kokusu alışılmış sarımsaktan oldukça farklıdır. Zengin tarihi ile bugünlere gelen Kastamonu arkeolojik açıdan da zenginliklerini korumaktadır. Medreseleri, türbeleri, kaleleri ile görülmeye değerdir. Geçmişi M.Ö. 4. yüzyıllara kadar uzanmaktadır. Kayak, doğa yürüyüşleri, avcılık sosyal faaliyetleri arasındadır. Kastamonu’ya gidip de Kastamonu Kalesini, kaya mezarlarını, el sanatları atölyelerini görmemek, etli ekmek, çekme helvası yememek, yöresel el sanatlarına ait ürünler almamak olmaz...

Haberin Devamı

Kastamonu mutfağı

Kastamonu mutfağı son derece zengindir. Etli ve pastırmalı ekmekleri sofraların vazgeçilmezidir. Çorbaları, kavurmaları, kebapları meşhurdur. Kaşık helvası, çekme helvası en sevilen tatlılarından birkaçıdır.

Kastamonu’da gezilecek yerler

Doğal güzellikleri, tarihi özellikleri ve manevi değerlerine son derece önem vermelerinden dolayı gezilecek yerler açısından da çeşitlilik gösterir. Kastamonu Kalesi, antik kentler, mezarlar, saat kulesi, Kastamonu konakları görülesi yerleridir. Küre Dağı ve Ilgaz Milli Parkları ise ülke bazında önem taşıyan yerleridir.

1- Doğa güzellikleri içerisinde derin bir nefes alınır.

2- Tarihi Hitit İmparatorluğu’na kadar uzanır. Evkaya mezarlarından, külliye ve camilere, müzelerden hanlara kadar görülecek pek çok eser vardır.

Haberin Devamı

3- Tarihi ev ve konakları ile ünlüdür. Mimari açıdan önemlidir.

4- Kastamonu mutfağı tadılması gereken lezzetlerle doludur.

Kastamonu’ya gidildiğinde nerelerde kalınır?

Kastamonu şehri aslında boydan boya gezilmeye layık özelliklere sahiptir. Elbette ki ziyaretçileri de bu noktada hem fikir olduğundan konaklama açısından genelde dağ evleri konaklamalarını tercih ederler. Şehir merkezinde hanlar, çiftlikler de vardır. Diğer yandan butik oteller de bu noktada yardımcı olmaktadır. Kastamonu insanı son derece misafirperverdir.

Kastamonu festivalleri

Kastamonu bünyesinde kültür ve sanat festivallerine büyük önem verilir. Geleneksel Kızak Festivali özel ilgi görür. Spor yarışmaları şeklinde düzenlenen eğlenceli şenlikler gerek yerli halkın gerekse misafirlerin son derece hareketli zamanlar geçirmesine katkı sağlar.

Sarımsak Festivali dikkat çekicidir. Çeşitli konserler, halk oyunları beraberinde görsel bir şölene imza atar.