Gündem Katledilen müzisyen Türkiye’yi yasa boğdu

Katledilen müzisyen Türkiye’yi yasa boğdu

04.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Müzisyen Şener’i istek şarkısı yüzünden çıkan tartışmada katleden 5 zanlıdan üçü “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Sanat dünyası öfkeli: Sanat ve sanatçı bu kadar değersizleşemez!

Katledilen müzisyen Türkiye’yi yasa boğdu

SEZER ÖNSAL Ankara - Ankara’da yedi yıldır sahne aldığı eğlence mekanında pazar günü sabaha karşı istek parçayı söylemediği gerekçesiyle tartıştığı müşterilerce katledilen müzisyen Onur Şener’in (45) ölümü, Türkiye’yi yasa boğdu. 

Haberin Devamı

Ankara Çayyolu’nda bir eğlence mekanında sahne alan The Boss adlı müzik grubunun solisti Onur Şener, 01.00 gibi büyük oranda boşalan mekanda, çocukluk arkadaşları ile doğum günü kutlarken eğlenmeyi sürdüren beş kişilik grup ile tartışma yaşadı. Bir iddiaya göre grup “Ölürüm Türkiyem” adlı şarkı için istekte bulundu ancak Şener bilmediğini söyledi. Tartışmanın büyümesi mekan çalışanlarının saldırganları dışarı çıkarmasıyla önlendi.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş olarak çalışan İlker Karakaş (35) ve Ali Gündüz (36) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde mühendis olduğu belirtilen Semih Soyalp (36), mekan kapanınca evine gitmek üzere hareket eden Şener’e kesici cisimlerle saldırdı. Cam şişelerle yaralanan Şener, etraftaki esnaf ve vatandaşların iddiasına göre olay yerine 20 dakikada gecikerek gelen ambulansla hastaneye sevk edildi. Boğazındaki atardamarına isabet eden bir parçayla ağır yaralanan Şener  ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken üç saldırgan gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Dün saldırganlarla birlikte eğlenen Jale E. (36) ve Gözde G. (36) de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Karakaş, Gündüz ve Soyalp “kasten öldürme” suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklanırken, kadın şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İfadesi ortaya çıkan İlker Karakaş, “Onur Şener’e bira bardağını fırlattım ama denk gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Sapı elimde kaldı. Birlikte yere yuvarlanınca bir kere yumruk salladım. O sırada bir kadın, bana saldırıyordu. Benim arkam dönük olduğu için arkadaşlarımın ne yaşadığını bilmiyorum” dedi. Soyalp ise Karakaş ile Onur Şener’i ayırmaya çalıştığını savunurken “İlker elindeki bira bardağı ile sert bir şekilde Onur’un kafasına vurdu, bir kaç tane yumruk attı” diye konuştu. Gündüz de, “Solist Onur gelirken bize saldırdı. O sırada itiş kakış oldu” dedi. Serbest bırakılan Jale E. ise, “Ben İlker’in bira bardağıyla vurduğunu görmedim, İlker kendisi söyledi” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

'BÖYLE BİR ÖLÜMÜ HAK ETMİYORDU'

Onur Şener, dün ikindi vakti Cebeci Asri Mezarlığı’nda yer alan İsmet Oğultürk Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aynı mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Şener’in ailesi ve yakınlarının
yanı sıra müzik camiasından pek çok isim katıldı.

Anne Leyla Pınar Şener, “Bütün arkadaşlarına her yerde yardımcı olan, tüm iyiliklere koşan, hayvan ve insan sevgisiyle doluydu benim oğlum. Oğlumu erkenden çaldılar benden” dedi. Baba Erhan Şener de davanın sonuna kadar takipçileri olacaklarını belirterek, “Böyle bir ölümü hak etmiyordu. Yapanları Allah kahretsin. Yeter artık. Bu son olsun” diye konuştu.

Şener’in yakın arkadaşı olan ve davanın vekili Avukat Meltem Banko ise “Kendisi birkaç kişinin şımarıklığı yüzünden vahşice katledildi. Davanın peşini bırakmayacağız ve hepsinin ceza alması için büyük mücadele vereceğiz. Lütfen bu dava siyasallaşmasın. Birleştirici olalım. Hepimizin tek amacı bu canilerin en yüksek cezayı almaları” dedi. Başka bir müzisyen arkadaşı “Onur’un kavga ettiğini bırakın, herhangi birine sesini yükselttiğini bile görmedim. Sektör olarak güvenliğimiz çok açık. Hiçbir şekilde can ve mal güvenliğimiz yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Katledilen müzisyen Türkiye’yi yasa boğdu

'İKİ YETİM BIRAKTI'

Şener’in arkadaşı Batuhan Eskicioğlu, “O gece buraya yemeğe gelmiştik. Önce dışarıya bir grup çıktı. Sonra tartışmalar yaşanmaya başladı. Cam kırılma sesi duyduk. Onur yere düştü. Kavganın istek şarkının çalınmamasından ötürü çıktığını sanmıyorum. Başka bir meseleden kavgayı çıkarmış olabilirler” dedi.

1977 doğumlu müzisyen Onur Şener, Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji 1995 mezunuydu. Yolu 2013 yılında popüler müzik programı “O Ses Türkiye” ile kesişen Şener, Hadise ile de düet yapmıştı. Şener, kariyerine Ankara’da müzik yaparak devam ediyordu. Şener evli ve bir kız çocuğu babasıydı. 
Tiyatrocu Almula Merter de paylaşımında, “Bir kızı vardı. Diğer çocuk ölen arkadaşının oğluydu. Onu da sahiplenmiş, oğlum diyordu” açıklamasını
yaptı.

Haberin Devamı

SANAT DÜNYASINDAN TEPKİ

Olayın ardından sanat dünyasından pek çok isim sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu:

Melek Mosso: Onur Şener’in öldürülmesinden sanatı ve sanatçıyı itibarsızlaştıranlar da en az katiller kadar sorumludur.

Gökhan Özoğuz: Birkaç kendini bilmez sıfatsızın egosuna verdi canını, geleceğini kızını. Ne yapsan faydasız, getirir mi bebeğine babasını?

Mustafa Sandal: Şu fotoğrafa bakıp bu ülkede müzisyenlerin ne kadar kıymetsiz görüldüğünü anlayın. 

Acun Ilıcalı: Onur Şener’in canına kıyan insanlık düşmanlarını lanetliyorum. Bu canilerin ibret olacak en ağır cezayı almalarını diliyorum. 

Hadise Açıkgöz: O Ses Türkiye sahnesinde birlikte şarkı söylediğim Onur Şener’in canice öldürülmesini kabul edemiyorum. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. İstediğimiz tek şey müziğe, sanatçıya ve sanata saygı.

Katledilen müzisyen Türkiye’yi yasa boğdu

"CANAVARCA HİSLERLE İŞLENMİŞ BİR CİNAYET"

ANKARA Milliyet - Siyasi isimler de müzisyen Onur Şener’in öldürülmesine tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve MYK üyelerinin büyük acı duyduğunu ifade etmek isterim. Bu cinayetin canavarca hislerle gerçekleşmiş olması çok açık. Bütün bu dava sürecini çok yakından takip edeceğiz. Bu canavarlığı reddetmek, lanetlemek, bu cinayeti işleyen katillerin gereken cezayı alması konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız. Bu acı karşısında siyasi polemik üretmeye çalışanların ‘Bundan hükümet, bakanlık, şu kurum sorumludur’ gibisinden yaklaşım içine girmesinin bu acıyı ve cinayeti istismar etmesinden başka bir
yüzü yoktur. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Sanatın iyileştirici özelliğiyle var olmasını isterken; maalesef bazı kişilerin katline uğrayabiliyor. Tek tesellimiz sorumluların yakalanmış olması. İnşallah en yakın zamanda en ağır şekilde cezalandırılıp layığını bulurlar diye düşünüyorum. Bakanlık olarak takip edeceğiz. Süreç zaten hızlı ilerliyor, bundan sonraki hukuki bir süreç. Savcılık ve mahkeme aşamaları devam edecektir. Bizim en büyük isteğimiz suçlu bulunan kişilerin hak ettiği cezayı almasıdır. İnşallah örnek olacak bir cezayla da bundan sonraki olası olayların önüne geçilmiş olur diye düşünüyorum.

'DEHŞETE DÜŞÜRDÜ'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Sanatçımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyoruz. Bu acı olay kadar, olayın failleri de milletimizi dehşete düşürdü. İkisi Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş, biri de TAİ’de mühendis. Bu memurları devlete kim aldı? Kimin torpilleriyle kamuda işe girdiler? Bu soruların da yanıtlanması lazım…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Her şeyi kendinin zanneden zavallı bir zihniyet tarafından gencecik bir müzisyen canice katledildi. Şiddete ve şiddeti yüceltenlere lanet olsun.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Sanatın, sanatçının, insan hayatının hak ettiği değeri görmediği bir dönemdeyiz.