Gündem Katliamcılar karı-koca çıktı

Katliamcılar karı-koca çıktı

04.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin California eyaletinde engellilere hizmet veren sosyal hizmet binasında 14 kişiyi öldüren saldırganlar ölü olarak ele geçirildi. Karı-koca olduğu belirtilen saldırganların kısa bir süre önce evlendiği ve 6 aylık bir çocuklarının olduğu ortaya çıktı

Katliamcılar karı-koca çıktı

ABD’nin California eyaletine bağlı San Bernardino kentinde, engellilere hizmet veren Inland Regional sosyal hizmet binasında 14 kişinin ölümüne neden olan ve daha sonra polit sarafından öldürülen saldırganların kimlikleri belli oldu. Önceki gün meydana gelen saldırıda binaya giren iki saldırganın açtığı ateş sonucu 14 kişi hayatını kaybederken 17 kişi yaralanmıştı. Polisten kaçmaya çalışırken çıkan çatışma sonucu öldürülen iki saldırganın evli olduğu ve 6 aylık bir bebeklerinin olduğu belirtildi. Saldırganlardan birinin 28 yaşındaki Syed Rizwan Farook diğerinin ise 27 yaşındaki Tashfeen Malik olduğu açıklandı. Farook’un 5 yıldır San Bernardino eyaletinde yer alan kamu sağlığı departmanında çevre uzmanı olarak çalıştığı öğrenildi.

Katliamcılar karı-koca çıktı


Arabistan’da evlendi

Haberin Devamı

Farook’un birlikte çalıştığı meslektaşı Patrick Baccari, Los Angeles Times gazetesine yaptığı açıklamada, Farook’un bahar aylarında 1 aylığına Suudi Arabistan’a gittiğini ve buradan yeni evlendiği eczacı eşiyle birlikte döndüğünü belirtti. Çiftin yakın zamanda bebekleri olduğunu aktaradan Baccari, saldırganın şüpheli bir davranış sergilemediğini ancak bir süredir sakalını uzattığını vurguladı. Saldırının konferans salonundaki bir parti sırasında düzenlendiğine işaret eden Baccari, Faruk’un da parti başladığında burada bulunduğunu ancak daha sonra dışarı çıktığını kaydetti. Saldırının ardından sosyal hizmetler merkezinde yapılan araştırmada üç patlayıcı bulunduğu belirtildi.

‘Güney Asya kökenli’

Haberin Devamı

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) başkanı Hussam Ayloush, Farook’un ailesinin Güney Asyalı olduğu belirtilirken, Malik’in Pakistanlı olduğu ve ABD’ye gelmeden önce Suudi Arabistanda yaşadığını belirtti. Farook’un bir ABD ordusu için çalışan bir ağabeyi olduğu da aktarıldı. Farook’un babası Syed ise oğlunu ‘O çok dindardı. İşe gider eve gelir ve dua ederdi. O bir Müslüman’ sözleriyle tanımladı. Farook’un annesinin ise 2006 yılında eşine kendisini öldürmekle tehdit ettiği için boşanma davası açtığı San Bernardino saldırılarının sorumlusu oğlunun mahkemeye kendisni kurtarmak için geldiği belirtildi.

‘Terör de olabilir’

Saldırı sonrası Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Barack Obama, ülkede kitlesel saldırılara yol açan türdeki silahlanmaya karşı önlemler alınması amacıyla siyasi partilerin temsilcilerine çağrı yaptı. Obama ayrıca, ‘Saldırılar terörle bağlantılı olabileceği gibi iş yerinde yaşananlarla da alakalı olabilir’ dedi. Öte yandan New York Daily News gazetesi, ABD’li politikacılardan gelen “dualarımız sizinle”, “hayatını kaybeden kurbanlar için birlikte dua edelim” gibi sosyal medya mesajlarını ilk sayfasına taşıyarak, ‘Tanrı bu olayı düzeltemez’ manşetini attı. Gazete haberinde, Ted Cruz, Paul Ryan ve 2016 ABD başkanlık seçimlerinde başkan adaylarından biri olan Lindsey Graham gibi cumhuriyetçi liderlerin mesajlarını paylaştı.

Katliamcılar karı-koca çıktı


Saldırganların ailesi şokta olduklarını belirtti.

Evlerinden cephane çıktı!

Haberin Devamı

ABD’nin California Eyaleti’ndeki saldırıyla ilgili gazetecilere bilgi veren San Bernardino Polis Şefi Jarrod Burguan, öldürülen saldırganlar 28 yaşındaki Seyid Rıdvan Faruk ile 27 yaşındaki eşi Taşfin Malik’in evlerindeki aramalarda çok sayıda patlayıcı madde bulunduğunu söyledi. Evde yapılan aramada 12 boru tipi patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılabilecek yüzlerce malzeme ve 3 binden fazla mermi ele geçirildiğini belirten Burguan, saldırganların sosyal hizmetler merkezine de birbiriyle bağlantılı 3 boru tipi bomba bıraktıklarını ancak uzaktan kumandanın çalışmaması nedeniyle bombaların patlamadığını düşündüklerini ifade etti. FBI yetkilileri de saldırıyı terörizm olarak nitelendirmek için henüz erken olduğunu kaydetti. Öte yandan, kadın saldırgan Taşfin Malik’in Pakistan pasaportlu olduğu ve ABD’de K1 vizesi (ABD vatandaşı ile nişanlılara verilen) ile bulunduğu öğrenildi. AA