Gündem Kavurma nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir?

Kavurma nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir?

11.08.2019 - 09:34 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı'nın ilk gününde keyifle araştırılan sorulardan biri de 'kavurma nasıl yapılır' oldu. Kurban etiyle kavurma yapmak isteyenler araştırıyor. Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kavurma nasıl yapılır Gerekli malzemeler nelerdir

Yumuşak ve ağızda dağılan kavurmanın püf noktası nedir? Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen lezzet olan kavurma nasıl yapılır? Kavurma yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Haberin Devamı

MALZEMELER:

1 kg dana kuşbaşı
1 baş orta büyüklükte kuru soğan
3 ya da 4 diş sarımsak
Bir miktar sıvıyağ

(2-4 Kişilik - 45 dakika)

HAZIRLANIŞI:

Adım 1

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Adım 2

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Adım 3

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Haberin Devamı

Adım 4

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.