Gündem ‘Kayıp Alarmı’yla 918 kişi bulundu

‘Kayıp Alarmı’yla 918 kişi bulundu

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığ’ınca, kayıp kişilerin bulunmasına yönelik başlatılan, “Kayıp Alarmı Projesi” ile çoğunluğu çocuk olmak üzere kayıp olan 918 kişi bulundu.

‘Kayıp Alarmı’yla 918 kişi bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, kayıp yakınları ile vatandaşların da arama çalışmalarına desteğini sağlayabilmek amacıyla 7 Kasım 2014’te, “Kayıp Alarmı Projesi”ni hayata geçirdi. “Mesajımıza kulak verin kayıplar son bulsun” sloganıyla başlatılan projeyle, kayıp veya kaçırılan kişinin eşkali ve fotoğrafının yer aldığı bilgiler, kaybolduğu bölgeden uzaklaşmadan o yerleşimde bulunan halkın cep telefonlarına SMS veya multimedya mesajıyla iletiliyor. Mesajı alan vatandaşlar, eşkale uygun kişiyi gördüklerinde 155’i arayarak kayıp kişinin yeri hakkında yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Proje kapsamında 31 Aralık 2018’e kadar, 471’i yetişkin, 510’u çocuk olmak üzere 981 kayıp şahıs ile ilgili bilgilendirme mesajı oluşturularak, belirlenen bölgedeki cep telefonu kullanıcılarına SMS gönderildi. Bu sayede, 918 kayıp şahıs bulunarak ailelerine teslim edildi.

Sosyal medya desteği

Bu çalışmaları Asayiş Dairesi Başkanlığı’nda kurulu bulunan, “Kayıp Alarmı Koordinasyon Merkezi” organize ediyor. Ayrıca, kayıp şahısların resim ve eşkâl bilgileri sosyal medyada Twitter “@kayipalarmi” ve Facebook “kayipalarmi” adresinden de paylaşılıyor. Aynı hesaplardan, şahısların bulunduğu bilgisi de veriliyor.