Gündem Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili son dakika gelişmesi

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili son dakika gelişmesi

06.10.2018 - 23:59 | Son Güncellenme:

Reuters haber ajansına konuşan iki Türk yetkili, 2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürüldüğünün değerlendirildiğini açıkladı.

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili son dakika gelişmesi

Reuters’in iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, 5 gündür kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu binasında öldürüldü ve cesedi buradan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Yetkililerden biri, “Türk polisinin ilk değerlendirmesine göre, Kaşıkçı İstanbul’daki konsolosluk binasında öldürüldü. Cinayetin önceden tasarlandığına ve cesedin konsolosluk binası dışına taşındığına inanıyoruz” dedi. Türk yetkililer, cinayetin nasıl işlenmiş olabileceğine dair bir bilgi paylaşmadı.

Geçtiğimiz gün Reuters’a konuşan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu ise, ülkesinin Kaşıkçı’yla ilgili arama çalışmalarına yardım ettiğini belirtmiş ve olası bir ‘adam kaçırma’ konusuyla ilgili konuşmayı reddetmişti.

'2 UÇAKLA 15 KİŞİ GELDİ...'

Anadolu Ajansı'nın dün akşam saatlerinde geçtiği ve emniyet yetkililerine dayandırdığı haberde de, gazeteci Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı, Başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının da bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiğine yer verilmişti.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Salı günü evrak işleriyle ilgili olarak İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasına giren Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan o saatten beri haber alınamıyor. Kaşıkçı en son konsolosluk binasına girerken görülmüştü.