Gündem Kayıp öğrenci için hüzünlü bekleyiş

Kayıp öğrenci için hüzünlü bekleyiş

01.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de selde kaybolan iki kişi ile selfie çekerken denize düştüğü ileri sürülen genci arama çalışmaları sürüyor

Kayıp öğrenci için hüzünlü bekleyiş

Mersin’de 29 Aralık’ta meydana gelen sel sırasında merkez Toroslar ilçesindeki bir köprüden geçerken suya kapılarak debisi yükselen Yalınayak deresine düşen otomobildeki Serkan ve Fatma Genç çifti hayatın kaybetmişti. Çiftin cenazesine ulaşılırken, aynı araçta bulunan 2 yaşındaki kızları Miray ve yakınları Sultan Uncu kaybolmuştu. Küçük çocuk ile Uncu’yu bulmak için AFAD ve polis ekipleri dere yatağında arama çalışmasında bulunuyor.
Helikopterli destek
Aynı gün özçekim yaparken denize düştüğü ileri sürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Soner Yılmaz da bulunamamıştı. Yılmaz’ın bulunması için yürütülen ve önceki gün havanın kararmasıyla ara verilen arama çalışmalarına dün erken saatlerden itibaren yeniden başlandı. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin 3 hücum botun da katılımıyla denizden yaptığı aramaya, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir helikopter de havadan destek veriyor.
Soner Yılmaz’ın yakınları, bölgedeki yürütülen arama çalışmalarını gözü yaşlı takip ediyor. Yılmaz’ın annesi Songül Yılmaz, oğlunun kar yağışından dolayı okul tatil olunca Mersin’e geldiğini söyledi. Oğluyla en son olay sabahı görüştüğünü aktaran anne Yılmaz, “Kahvaltısını yapıp çıktı evden. Bana sürpriz yapmıştı” dedi.
‘Yardım edilmemiş’
Yılmaz, oğlunun denize düştüğünü öğrenince hemen olay yerine geldiğini anlatarak, o günden bu yana beklediklerini, bölgedeki iskelede benzer olayların yaşanmaması için tedbir alınmasını istedi. Soner Yılmaz’ın kardeşi Caner Yılmaz da “Arkadaşından başka yardım eden olmamış” ifadelerini kullandı.