Gündem Kıbrıs’ın incisi Mavi Köşk nasıl bir yerdir?

Kıbrıs’ın incisi Mavi Köşk nasıl bir yerdir?

30.04.2018 - 10:32 | Son Güncellenme:

Kıbrıs’ın Mavi Köşkü olarak bilinen köşk, beyaz ve mavinin karışımıyla ortaya çıkan ve yapısı uzun yıllardır korunan, askerler tarafından şu an bile korunmaya devam eden Kıbrıs’ın meşhur tarihi evlerinden bir tanesidir.

Kıbrıs’ın incisi Mavi Köşk nasıl bir yerdir

Yavru vatan Kıbrıs, özellikle yaz aylarında tatile gitmek için tercih edilen ve birçok turisti bu mevsimde misafir eden bir şehirdir. Kıbrıs’a gidenler, uzun yıllardır bilinen tarihi efsanesini duyduklarından Mavi Köşk’ü görmek ve ziyaret etmek isterler. Köşk, özel dizaynı ve gizemli işleriyle ünlüdür. Silah kaçakçılığı yapmak maksadıyla diğer evlere göre farklı dizayn edilmiştir. Ev Kıbrıs’ın en özel mevkiinde bulunur ve manzarası muazzamdır.

Haberin Devamı

Mavi Köşk hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

  • Mavi Köşk diye adlandırılan ev bütün Kıbrıs’ı görebilir. Manzarası eşsiz bir güzelliktedir. Ancak bu gizemli evi başka bir yerden görmek mümkün değildir. Hatta kuş bakışı görünümünden bile evi görmek bulmak oldukça zordur.
  • Silah kaçakçılığı için özel olarak yaptırılmış bir yapıdır.
  • Silah kaçakçılığı yapmak için özel olarak inşa edildiğinden dolayı evin birçok farklı yerinde kaçış tünelleri mevcuttur. Bu tüneller herhangi bir olası durumda kaçmak için özel mimarlar tarafından yaptırılmıştır ve mimarları daha sonra öldürülmüştür.
  • Evin her odası farklı bir renkte ve farklı şekilde dizayn edilmiştir. Evin içerisinde 13 oda mevcuttur. Ek olarak deprem odası da yapılmıştır.
  • Pencereden Kıbrıs’ın eşsiz manzarasıyla birlikte Güneş’in doğuşu ve batışı seyredilmektedir.
  • Toplantı odaları, konuşma salonları, yemekhane de tasarlanmıştır. Yemekhane diğer odalara göre oldukça büyüktür. Bahçede havuz vardır ve havuzun şekli merdivenli bir yapı şeklindedir.
  • Evin içerisinde bulunan perdelerin ses geçirmez özelliği vardır. Perdelerden dışarı kesinlikle ses geçmez. Perde aralandığı zaman dışarıdan gelen seslerin geliyor olması ise şaşkınlığa sebep olabilir.
  • Evi yaptıran Pavlides çocuklara olan ilgisiyle bilinmektedir. Evin bahçesinde de çocuk heykelleri mevcuttur. Evin içerisinde ayrı bir oda olarak çocuk odası yapılmıştır.
  • Evin içerisinde olan semboller dikkat çekmektedir.
  • Evde siyah renkte bir taş bulunur ve buranın üzerinde durduğunuz zaman sesiniz yankı yapmaya başlar. Oldukça farklı ve değişik bir durumdur; kendi sesinizi duyunca korku ve endişe yaşamanız mümkündür.

Lüks hayatın mimarisi

Ev o kadar ince düşünülüp dizayn edilmiştir ki çalışma odasındaki koltuklar rahatsızlık vericidir. Böylece uzun süreler çalışılması gerektiğinde üzerinde uyumak imkânsız hâle gelmektedir.

Mavi Köşk hikâyesinin daha önce benzeri pek de görülmemiştir. Kıbrıs’a gittiğiniz zaman bu efsaneyi bir de yakından görmelisiniz.