Gündem Kırsaldaki çocuklara motivasyon otobüsü

Kırsaldaki çocuklara motivasyon otobüsü

05.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kırsal bölgelerdeki çocuklar için hayata geçirilen ‘Motivasyon Otobüsü’ (Motibus) projesiyle çocukların iletişim, teknoloji, liderlik ve girişimcilik yönlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Kırsaldaki çocuklara  motivasyon otobüsü

Türkiye’nin kırsal bölgelerinde yer alan ilk ve orta kademedeki öğrenciler, sevgi evlerinde kalan ve anne babası olmayan çocuklar ile engelli çocukların motivasyon, iletişim, teknoloji, liderlik ve girişimcilik yönlerinin geliştirilmesine yönelik, “Motivasyon Otobüsü (Motibus)” eğitim projesi hayata geçirildi. Projenin sahibi Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kudret Armağan, “Bu projeyle, öğrencilerin kendilerine olan inançları ve çevresiyle olan etkileşimleri artacak” dedi.

Haberin Devamı

Seminer tipi eğitim

İlk kez Kütahya Simav’a bağlı Hisarbey Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nda hayata geçirilen eğitim projesinde, Türkiye’nin kırsal bölgelerinde yer alan ilk ve orta kademedeki öğrencilerin, sevgi evlerinde kalan anne babası olmayan çocuklar ile engelli çocukların motivasyon, iletişim, teknoloji, liderlik ve girişimcilik yönlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Öğrencilere seminer tipi eğitim vermek üzere kullanılacak motivasyon otobüsü, çocukların ilgisini çekmek ve okullardaki sunum ortamlarına farklılık kazandırmak için hazırlandı. 7/24 esasına göre çalışacak motibus, okulların bahçelerine girerek buralarda öğrencileri ağırlayacak.

Simav Belediyesi’nden

Projenin sahibi Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kudret Armağan, Simav Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen motibus ile ilgili, “Motivasyon otobüsü, motibus olarak kırsal kesimde yaşayan öğrencilerimizi sınıf atmosferinden alıp, otobüsün içinde, motibüste yeni bir heyecanla, yeni bir yolculuğa çıkarmak istiyoruz. Bu onların hayatlarında iz bırakacak bir proje. Bu projeyle, kendilerine olan inançları ve çevresiyle olan etkileşimleri artacak, algıları yükselecek ve çevrelerinde gördükleri her şeye merakla bakacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Streslerini balonlara doldurdular

Projenin ilk kez gerçekleştirildiği Hisarbey Ortaokulu’nun Müdürü Necati Albayrak da, “Projenin Türkiye genelinde yapılmasını istiyoruz. Özellikle taşımalı eğitimi olan okullarda bu etkinlik çok etkili şekilde yapılabilir” dedi. Motivasyon otobüsüne alınan öğrenciler, kendilerine verilen balonlara tüm streslerini doldurup şişirirken, stres dolu balonlar patlatılarak seminerde ilk motivasyon sağlandı. Kudret Armağan, seminer sonunda, öğrencilere pamuk helva dağıttı.

Kırsaldaki çocuklara  motivasyon otobüsü

Öğretim görevlisi Kudret Armağan’ın projesi olan Motivasyon Otobüsü ‘Motibus’, okulların bahçelerinde park ederek öğrencileri ağırlıyor.

Yazarlar