Gündem Kış lastiği ne zaman takılır? Kış lastiği zorunlu mu?

Kış lastiği ne zaman takılır? Kış lastiği zorunlu mu?

12.11.2019 - 14:10 | Son Güncellenme:

Kış aylarına kısa bir süre kala araç sahibi olan milyonlarca vatandaş Kış lastiği ne zaman takılır? Kış lastiği takmak zorunlu mu sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Peki Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Lastik değişimi tüm araçlar için geçerli mi?

Kış lastiği ne zaman takılır Kış lastiği zorunlu mu

Kış ayının yaklaşmaya başlaması ile milyonlarca araç sahibi de kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak, kış lastiği ne zaman takılır sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Olumsuz hava koşullarında kayganlaşan ve buz tutan yollarda sürüş gvenliği sağlayan kış lastikleri her yıl uygulamaya konuluyor ve denetleniyor. Peki Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Tüm araçlar kış lastiği kullanmak zorunda mı?

Haberin Devamı

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

1 Nisan 2017 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre eşya ve yolcu taşımak amacıyla ülkemiz karayollarında seyreden ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan motorlu araçlar ile yabancı plakalı araçların kış lastiği kullanma zorunluluğuna ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

KIŞ LASTİĞİ DENETİMİNDE HANGİ USUL VE ESASLAR DİKKATE ALINIYOR?

Kış lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) severe_snowflake işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) severe_snowflake işareti aranır.