Gündem Kişisel gücünüzü kötü kullanmayın

Kişisel gücünüzü kötü kullanmayın

26.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Geçen yıl başlayan süreçler, 2019’da netleşiyor. Özellikle kariyer ve sorumluluklar alanında bir dönem kapanıyor

Kişisel gücünüzü kötü kullanmayın

Kişisel gücünüzü kötü kullanmayın
Bu dönemde 2020’e kadar önemli döngüler iş başında gözüküyor. Geçen yıl başlayan süreçler, 2019’da netleşmeye başlayacak. Burcunuz önemli dönüşümler ve değişen şartlar altında kalıyor. Satürn ve Plüton şekillendirici ve yenileyici etkilerini özellikle eve ait sorumluluklar, ailevi konular ve yerleşim alanında ortaya çıkarmakta. Bu dönemde özellikle yükselen burcu Terazi olanlar açısından kariyer ve sorumluluklar alanında bir dönemin kapanarak yeni bir temel atma sürecinin başlaması adeta zorunlu gözükebilir. Bu dönemde alacağınız kararlar ve yenilikler gelecek yıllar için bir temel teşkil edeceği için, sorumlulukları yerine getirmek iyice önem kazanıyor. Bu süreçte aile hayatınıza ait konular fazladan yükler ve gerçekçi bir bakış açınızı gerekli kılmakta. Kısaca bu dönemde, mesleki alanda hızlı ilerleme yerine, daha temel konulara, ev ve aile cephesinde artan sorumluluklara zaman ayırmanız gerekebilir. Kuşkusuz bu kimi zaman evlilik ya da çocukla ilgili bir konu nedeni ile de gündeme gelebilir. Jüpiter ise 2 Aralık 2019’a kadar Yay burcunda ilerleyerek sizi zihinsel alanda daha verimli ve başarılı kılmakta. Jüpiter’in bu destekleyici açısı altında düşüncelerinizi zenginleştirmeniz, yeni bir öğrenme sürecine girmeniz zor olmayacak. Hayal gücünüzü daha yaratıcı şekilde kullanma imkânınız var. Yakın çevreniz ve kardeşlerle ilgili konularla da yakın ilgilenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ani değişiklik dönemi

Plüton da 2007’den bu yana Oğlak burcunda yavaş ama güçlü bir değişim yaratmaya devam ediyor. Bu süreçte, ailenizle, yaşadığınız yerle ilişkinizde önemli tecrübeler, kimi zaman zorlamalar ve güç savaşları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Plüton baskı ile güçlendiren bir güçtür ve değişimi, yenilenmeyi adeta zorunlu kılar. Eğer 13-17 Ekim doğumlu bir Terazi iseniz, bu yıl Plüton’un getirdiği mücadele duygusunu daha fazla deneyimleyebilirsiniz. Bu dönemde hırslar ve kimi zaman manipülatif koşullar da gündeme gelebilir. Aslında kendi kişisel gücünüzü ve kendinize güveninizi açığa çıkarabilmek ve sizi baskılayan şeyleri aşabilmek için hayata bakış açınızı yenilemeniz, kendini güçlendirmeniz gerekiyor olabilir. Ancak bir yandan da kendinizi tehdit altında hissedebileceğiniz için, kişisel gücünüzü kötü yönlerde kullanmamaya dikkat etmeli, manipülatif durumlar içine girmemeye bakmalısınız. Bu yıl Uranüs de 6 Mart’ta Boğa burcuna ilerlemiş olacak ve bu burçta 2026’ya kadar da kalacak. Bu transit özellikle ortaklı konuları, finansal koşullarınızı, miras, borç alacak gibi parasal açıdan kritik olabilecek konuları etkilemekte. Belki etkilerini 2018’de hissetmeye başlamış bile olabilirsiniz. Zira Uranüs aniden ortaya çıkan koşulları, radikal değişiklikleri, heyecan ve huzursuzluk içerebilen gelişmelere işaret eder. Aynı zamanda özgürleştirici ve yenileyici bir rolü de vardır.

Haberin Devamı

Son olarak Neptün bu dönemde Balık burcunda ilerlemeye devam ederken, özellikle iş ortamınıza ve çalışma hayatınıza hassasiyetler, bazı belirsizlikler ya da karmaşık durumlar getiriyor olabilir. Özellikle yükselen burcu Terazi olanlar 2011’den bu yana iş hayatında onları daha fedakâr kılan uğraşlar ve hizmetler içinde olabilirler. Bu görünüm daha yaratıcı ve hayal gücüne dayalı çalışmalar da getiriyor olabilir. Ancak sağlık ve düzen alanında karmaşalar, belirsizlikler ve zayıflıklara dikkat etmek gerekebilir. 7-12 Ekim doğumlu iseniz bu yıl benzer temaları ve kaygıları daha fazla hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl Güneş tutulmaları Yengeç-Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Bu nedenle, ruhsal gelişiminiz açısından ev ve ailevi konulara odaklanmak büyük bir önem taşıyor. 6 Ocak’ta Oğlak’ta, 2 Temmuz’da Yengeç’te ve 26 Aralık’ta yeniden Oğlak burcunda Güneş tutulmaları gerçekleşecek. Etkilerini 6 Ocak- 2 Temmuz’da daha çok gösterecek olan Oğlak tutulması özellikle eve ve yerleşime ait konuları zorlayabilir. 2 Temmuz’daki Yengeç tutulması ise mesleki konulara ve hedeflerinize daha fazla hareket ve yenilik getirmekte. 26 Aralık’taki tutulma ise ev, aile ve evlilik konularında daha gerçekçi bir tutum ve sorumluluklar getirebilir. 21 Ocak’ta burcunuzdaki Ay tutulması sizi yakın çevrenizle ilgili duygusal açıdan bir değerlendirme yapmanıza neden olabilir. 17 Temmuz’da Oğlak’ta Ay tutulması ise ev, ailevi konular ve yerleşime ait konularda daha ciddi düşünceler getirmekte.

İş, para ve kariyer

Kariyer ve sorumlulukları anlatan Satürn Oğlak’tan burcunuzla sert bir açı kurarken, bu yıl önemli tecrübeler ve kimi zaman kısıtlayıcı olabilecek koşullar altında ilerliyorsunuz. Dolayısı ile gevşemeye pek zamanınız olmayabilir. Ancak bu dönemde 2020’ye kadar yapacağınız değişiklikler ve adımlar gelecek için sağlam bir temel oluşturacaktır. Yükselen burcu Terazi olanlar açısından önemli kararlar, bitişler ve yeni başlangıçlar da var. Enerjinizi toplamaya özen göstermelisiniz. Diğer yandan Jüpiter’in destekleyici açısı sayesinde özellikle eğitsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler ve genel olarak iletişim alanında daha verimli ve pozitif çalışmalar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kişisel gücünüzü kötü kullanmayın
Yıl içerisinde 1 Ocak-14 Şubat arasında işte ortaklıklar ya da evlilikte eşinizle ilgili konularla daha fazla uğraşmanız gerekebilir.

14 Şubat-31 Mart’a finansal konularda ani olaylara ve borç alacak işlerine daha fazla gayret göstermek durumunda olabilirsiniz. Bu dönemde bazı korkular ve endişeler de gündeme gelebilir.

31 Mart-16 Mayıs arasında nispeten daha hızlı ilerleme ve kendinizi ifade etme şansınız artıyor. Medyaya ait konular da gündeme gelebilir ve fikirlerinizi savaşarak ortaya koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

16 Mayıs-2 Temmuz arasında oldukça kritik koşullar ve sizi daha fazla öne çıkarabilecek gelişmeler var. Rekabet de yükseliyor.

2 Temmuz-18 Ağustos arasında iş hayatında gruplar ya da sosyal konularda hız ve hareket önem kazanmakta. Hedeflerinizi yeniden gözden geçirmek durumunda olabilirsiniz.

18 Ağustos-4 Ekim arasında bazı sıkıntılar, huzursuzluklar ve gizli kalan şeyler gündeme gelebilir. Ayrıca gereksiz risklere girmemeye bakmalısınız.

4 Ekim-19 Kasım arasında Mars burcunuzda ilerlerken daha güçlü ve mücadeleci olabileceksiniz. Kendinize güveniniz artarken önemli problemlere çözümler de bulabilirsiniz.

19 Kasım’dan sonraki dönemde harcamalarınıza ve ortaklı paralara, kazançlara yönelik çabalarınız artabilir. Bu dönemde bütçenizi kontrol etmekte daha fazla uğraşmanız gerekebilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bir süredir güney ay düğümünün Saka burcunda olması aşk, yaratıcılık ve keyiflerle ilgili konulara önemli gölgeler, hoşnutsuzluklar getiriyordu.Yükselen burcu Terazi olanlar daha çok yakın çevreleri ve ailevi sorumluluklar içinde görülüyor. Belki aşk teması yoğun bir şekilde vurgulanmamakla birlikte, belirli dönemlerde daha akıcı koşullar gündeme gelebilir. 5-19 Şubat, 21 Mart- 5 Nisan, 5 -19 Mayıs, 2-17 Temmuz böyle dönemler olabilir.

Aşk ve keyifleri anlatan Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu 1-26 Mart, 9 Haziran 3 Temmuz, özellikle 14 Eylül 8 Ekim tarihleri arasında beraberliklerde daha kolay mutlu olabileceğiniz zamanlar da var. Bu arada 4 Ekim 19 Kasım arasında beraberliklerde hem büyük çekimler, hem de daha hararetli tartışmalar da gündeme gelebilir.

Sağlığa dikkat!

Bu yıl burcunuz Satürn ve Plüton’dan sert açılar alırken, sağlık konusunu ihmal etmemek gerekiyor. 13-17 Ekim doğumlular bu açıdan kendilerine daha çok özen göstermek ve daha pozitif bir tutum içerisinde olmaya özen göstermeliler. Yükselen burcu Terazi olanlar işe ait stresler ve yorucu koşullar altında kalabilir. Bu nedenle, 19 Şubat 21 Mart, 3 Haziran 2 Temmuz, 14 28 Eylül sağlık ve düzen konusunda hassasiyetlerin daha fazla olabileceği dönemler olabilir.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Her yıl 3 kez, ortalama 22 gün geri giden Merkür bu yıl bu hareketini su elementinde yapıyor. Dolayısı ile Merkür’ün gerilediği dönemler özellikle aile konular, maddi paylaşımlar, borç alacak konuları açısından daha karışık ve belirsiz olabilir. Bu dönemlerde akılcı kararlar vermekte zorlanabilirsiniz. İlk geri dönüş 5-28 Mart tarihleri arasında Balık burcunda olacak. Beraber çalıştığınız kişiler ya da altınızda çalışanlarla ilişkilerinizde daha sabırlı olmalı, ihmalkar davranmamalısınız. 8 Temmuz-1 Ağustos arasında Merkür, önce Aslan’da, 19 Temmuz’dan sonra ise Yengeç’te gerileyecek. Bu dönemde işle ilgili hedefleri gözden geçirmek gerekiyor. 31 Ekim-20 Kasım arasında Akrep burcunda gerileyecek olan Merkür finansal alanda karar verirken hızlı hareket etmemek gerektiğini anlatmakta.

Yükselen burcunuza göre 2019

YÜKSELEN KOÇ: Kimi zaman dengenizi bulmak zor oluyor. Burcunuzun yöneticisi Mars 1 Ocak-14 Şubat arasında yine Koç’ta olacağı için önemli atılımlar ve mücadeleler gündeme gelebilir. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-10 Mayıs, 28 Temmuz -21 Ağustos arasında çok daha akıcı koşullar mümkün.

YÜKSELEN BOĞA: Yükselen burcunuza giren Uranüs sizi iyice beklenmedik ve ani tepkilere, tavırlara sokuyor. Pek çok kişiyi şaşırtabilirsiniz. 14 Şubat-31 Mart arasında oldukça girişkensiniz. Aşkta 15 Mayıs-9 Haziran size olumlu bir destek sunmakta. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında da ev hayatında daha sakin düşünmeye bakın.

YÜKSELEN İKİZLER: Bu yıl ilişkiler ve evlilik alanınıza ilerleyen Jüpiter size önemli destekler ve başkalarından olumlu yaklaşımlar elde edebileceğiniz olanaklar getirmekte. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 9 Haziran-3 Temmuz ve 1-26 Kasım çok hareketli olabilir. İşte 14 Şubat-31 Mart arasında çalışkan olmanız gerekebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ: Aileniz sizin için çok önemli. Bu yıl kritik gelişmeler ve sizi test eden koşullar altındasınız. 4 Şubat-1 Mart, 26 Mart-20 Nisan, 3 -28 Temmuz ilişkiler açısından daha olumlu olabilir. 16 Mayıs-2 Temmuz’da pek çok konuda daha girişken ve mücadeleci olacaksınız.

YÜKSELEN ASLAN: Bu yıl Jüpiter’in yükselen burcunuzla olan uyumlu açısı hayattan daha çok keyif alabileceğiniz fırsatlara işaret ediyor. Aşkta ve çocuklarla ilgili alanlarda da mutlu olaylar bekleyebilirsiniz. 14 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında ve maddi konularda daha gerçekçi olmaya bakın. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında çok daha girişimci olabilirsiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat ve 28 Temmuz-21 Ağustos’ta mutluluk daha kolay.

YÜKSELEN BAŞAK: Bu yıl genel olarak size verimli olabileceğiniz fırsatlar sunmakta. Yay burcundaki Jüpiter özellikle yakın çevrenizde ve evde daha hareketli ve meşgul olabileceğinizi anlatıyor. Evde genişleme, yeni bir çocuğun doğumu dikkat çekebilir. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında aşkta ve arkadaşlıklarda güzel zamanlar var. 18 Ağustos-4 Ekim arasında da önemli girişimler içindesiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Bu yıl ev, aile ve yerleşim cephesinde önemli konular gelişmekte. İş hayatınızda bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Bazı kapılar kapanırken, yeni kapılar açılıyor. Aşkta ve beraberliklerde 1-26 Mart, 20 Nisan 15 Mayıs ve özellikle 14 Eylül 8 Ekim oldukça hareketli olabilir. Ancak 4 Ekim-19 Kasım arasında biraz daha soğukkanlı düşünmek gerek.

YÜKSELEN AKREP: Gizli bir dünyanız var. Geçen yıl içinde Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size kişisel girişimler, yeni başlangıçlar ve ilerleme imkanı getirdi. Eğer eğitimsel bir süreçte iseniz, öğrenci iseniz bu dönemde yoğun dersler ve kısıtlayıcı durumlar var. 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve özellikle 8 Ekim-1 Kasım size aşkta daha destekleyici koşullar getirebilir.

YÜKSELEN YAY: Kuşkusuz bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size pozitif tutumlar, şahsi yeteneklerinizi çok daha iyi kullanma ve ilerleme imkanı getirmekte. Kurumsal konularda alacağınız destek çok önemli. Maddi konularda gerçekçi olmalısınız ve bu alanda sizi baskılayan durumlar da olabilir. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 1-26 Kasım arasında mutlu olmak daha kolay olacak.

YÜKSELEN OĞLAK: Kuralları önemsiyorsunuz. Son bir yıldır yükselen burcunuza ilerleyen Satürn’ün şekillendirici, sınır koyucu ve sorumluluk yükleyici etkisi altındasınız. Satürn size daha ciddi düşünceler, ilişkilerinizi ve doğal olarak kendinizi gözden geçirme ihtiyacı getirmekte. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran, 21 Ağustos-14 Eylül ve 26 Kasım-20 Aralık arasında hayatınıza daha fazla mutluluk getirebilecek olanaklar var.

YÜKSELEN SAKA: Hayata entelektüel bir bakışınız var. İyimserliğiniz artıyor. Evet kariyer alanında önemli sıkışıklıklar ve kayıp duygusu olabilir ancak kendinize yeni bir yön çizmeye de başlıyorsunuz. Ev ve yerleşim alanında ani değişiklikler de var. 1-26 Mart, 9 Haziran-3 Temmuz, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 20 Aralık sonrası daha keyifli ilişkiler içinde olabilirsiniz. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında evlilikte daha sakin kalmalısınız.

YÜKSELEN BALIK: Bu yıl Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken iş hayatında daha yüksek bir seyir izleyebilirsiniz. Bu alanda pek çok hayaliniz ve daha geniş bir vizyonunuz var. 31 Mart-16 Mayıs ve 18 Ağustos-4 Ekim arasında sakin kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aşkta 26 Mart-20 Nisan,

3-28 Temmuz ve 21 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında daha büyük bir hareketlilik bekleyebilirsiniz.

Kişisel gücünüzü kötü kullanmayın

ÖNEMLİ NOT: Yıllık horoskobunuzu okurken, mutlaka yükselen burcunuzu da okuyunuz.

YARIN: AKREP BURCU

Yazarlar