Gündem Kızılay Allah’a emanet!

Kızılay Allah’a emanet!

30.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Depremle birlikte halkın güvenini zedeleyen Kızılay, şimdi de "ihaleler, yardım paralarında usûlsüzlük ve seks skandalı" iddialarıyla dile düştü

Kızılay Allah’a emanet

Kızılay Allah’a emanet!

Depremle birlikte halkın güvenini zedeleyen Kızılay, şimdi de "ihaleler, yardım paralarında usûlsüzlük ve seks skandalı" iddialarıyla dile düştü

AYDIN HASAN Ankara

Kızılay Derneği Genel Merkez Kurulu üyesi Rasim Akdoğan, içeride yaşanan skandallarla ilgili olarak 11 Aralık'ta derneğin şube başkanlarına birer mektup gönderdi. Akdoğan, mektubunda şu iddialara yer verdi:

Evli sekreterle aşk
Yönetimdeki bir arkadaş ücretini Kızılay'ın ödediği bir sekreterle basılmıştır (Görmedim, onun için isim veremem, ama en az beş kişi teyit eder). Bu kişi merkez kurulundan birinin gelinidir. Konuştuğu zaman mangalda kül bırakmayan Merkez Kurulu üyesi bu kişi mevcut yönetim lehine oy kullanmakta ve desteklemektedir.

Kar dışarı, zarar içeri
56 trilyonluk Kansaş ihalesinde bir firma, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın da içinde olduğu kişilere yapılan ihaleden şikayetçi oldu. "Teklif verdim, evrakımı incelediniz ve beni pazarlığa çağırdınız, fiyatım 28 trilyon ve beni eliyorsunuz ve bu hareketiniz 28 trilyon zarara yol açacak" diye ithamlarda bulunuyor. İşler kötü giderse tüm borcu Kızılay ödeyecektir. Bu yanlıştır.

15 milyona lüks daire
Kızılay'ımızın bilinen kira gelirleri bütçe gelirleri arasında çok düşüktür. Bazı kiracılar mevcut yönetim kurulunda bazı kişilerle aynı soyadı taşımaktadırlar. Bazı kiracılar 15 milyon, 30 milyon lira kira ile Ankara'da Kızılay dairelerinde oturmaktadırlar. Tüm İstanbul kira gelirleri 400 milyar lira civarındadır. Masraf ise 600 milyar TL.

500 GÜNDÜR AÇIKTALAR...
Kocaeli'deki depremde evini kaybeden 13 bin 200 aile, sokaktaki 500. günlerini de geride bıraktı. Yaklaşık 50 bin kişi, halen prefabrike konutlar ve çadırkentlerde barınıyor. Kentte yaptırılan 15 bin 102 kalıcı konutun, Nisan ayına kadar teslim edilmesi bekleniyor. Aslında yılbaşına kadar tamamlanması hedeflenen konutların gelecek ay çekilecek kuralara göre dağıtılması planlanıyor. 9 bin 476 kişinin öldüğü ve 9 bin 881 kişinin de yaralandığı kentte, evi yıkılan depremzedelerden 47 bin 808'i, bölgede 5 ayrı yerde oluşturulan prefabrik kentlerdeki 12 bin 93 konutta, 1893'ü de 2 çadırkentteki 517 çadırda barınıyor.



GÜNCEL