Gündem Kızımı hayat sigortası için kocası öldürdü

Kızımı hayat sigortası için kocası öldürdü

04.03.2011 - 02:51 | Son Güncellenme:

Güney Afrika’da yaşıyordu kızı. Acı haber yılbaşında ulaştı. İddiaya göre hırsızlar öldürmüştü. Çaresiz anne ise 3 ayrı hayat sigortası olan kızının, kocası tarafından öldürülmüş olabileceğini öne sürdü

Kızımı hayat sigortası için kocası öldürdü

İzmir’de yaşayan İlknur Yılancı, 3 Ocak’ta Güney Afrika’da öldüğü haber verilen kızı Serpil Veske’yle igili sır perdesinin aralanmasını istiyor. Serpil Veske’nin, Münir Veske’yle evlendikten sonra adını Suzan olarak değiştirdiğini belirten Yılancı, kızının damadı tarafından öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

‘Cenazeyi yaktık’
Acılı anne, kızının 15 yıl önce İzmir’de tanıştığı Alman vatandaşı Münir Veske’yle evlendiğini, ismini ‘Suzan’ olarak değiştirip Alman vatandaşlığına geçtiğini söyleyerek, “Bir süre ABD’de yaşadılar. Daha sonra Güney Afrika’ya, Cape Town’a yerleştiler. Önceleri mutluydu. Ancak son aylarda boşanmak istediğini, kocasının bu yüzden ölümle tehdit ettiğini söylüyordu. Hatta geçen yaz İzmir’e geldiğinde, mal paylaşımının nasıl olacağını öğrenmek amacıyla dilekçe yazdı. Bir örneği de halen bende. Bir süre önce, eşinin eski karısından olan oğlunun da yanlarına yerleşmesiyle huzursuzlukları daha da artmıştı. Sık sık kavga ettiklerini söylüyordu” dedi. Son olarak 31 Aralık akşamı, yılbaşı kutlaması için görüştükleri kızının, birkaç gün sonra ölüm haberini aldığını dile getiren Yılancı, olanlara inanamadığını ifade etti. 4 Ocak’ta damadının aradığını, Serpil’in 3 Ocak’ta hırsızlar tarafından boğularak öldürüldüğünü söylediğini belirten Yılancı, “Oraya gidip kızımı son bir kez görmek istediğimi söyledim, ‘Ya da cenazeyi Türkiye’ye gönder’ dedim. Vasiyeti gereği yaktıklarını, küllerini de kavanoza koyduklarını söyledi” diye konuştu.
Ölüm raporunda kızının, 5 Ocak’ta normal dışı nedenle öldüğünün yazılı olduğunu kaydeden Yılancı, “Önce ‘Nasıl olur da bize sormadan yakılır’ diye düşündüm. Sonra, oradaki arkadaşlarından gelen telefonlarla içime şüphe düştü” dedi. Kızının kocasının planıyla hırsızlar tarafından ‘planlı’ şekilde öldürülmüş olabileceğini söyleyen Yılancı, şöyle dedi:
“Güney Afrika’da sigortadan para alma olayların yaşandığı belirtildi. Kızımın 3 ayrı hayat sigortası olduğunu öğrendim. Günlerdir uğraşıyorum. İzmir Valiliği’ne başvurdum. Dışişleri Bakanlığı’na dilekçe yazıldı. Yavrumun başına ne geldiğinin ortaya çıkarılmasını istiyorum.”

Haberin Devamı

Kızımı hayat sigortası için kocası öldürdü

Acılı anne İlknur Yılancı, “Yavrumun başına ne geldiyse ortaya çıkarılmasını istiyorum” diye konuştu.