Gündem Kızımın hayali avukat olmaktı

Kızımın hayali avukat olmaktı

17.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Watford bölgesinde cumartesi gününün ilk saatlerinde meydana gelen ve 16 yaşındaki Türk asıllı İngiliz vatandaşı Elif Kaya hayatını kaybettiği kazayla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Kızımın hayali avukat olmaktı

19 yaşındaki ablası Melia Kaya’nın sürücü koltuğunda oturduğu Mini Cooper marka araç, sürücüsünün ismi açıklanmayan bir BMW ile çarpıştı. Kaza esnasında arabada iki kız kardeşin yanı sıra, yine Türk asıllı arkadaşları Ayla Osman’ın (22) da bulunduğu belirtildi.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre BMW ile çarpışan araç, çarpmanın etkisiyle savruldu ve bir duvarı aşarak duvarın arkasındaki ağaca vurarak durdu. Genç kızları kaza yapan arabadan kurtarmaya çalışan vatandaşlar, sağlık ekiplerinin kazadan 10 dakika sonra olay yerine vardığını belirtti. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen Elif Kaya 30 dakika sonra hayatını kaybetti.
Soruşturma sürüyor
Kazadan sonra Royal London Hastanesi’ne kaldırılan iki genç kızdan Ayla Osman’ın durumu hayati tehlike taşımazken, Middlesex Üniversitesi öğrencisi Melia Kaya, geçirdiği ameliyatlar sonrasında hayati tehlikeyi atlattı. Diğer aracın sürücüsü ise kazayı ufak bir darbeyle atlattı.
Londra Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı. Londra polisi görgü tanıklarına kendileriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

‘Melekti’
Kazadan sonra İngiltere’de yayımlanan The Evening Standard gazetesine konuşan anne Demet Kaya, Elif’i “Kızım bir melekti” sözleriyle tarif ederken, okulunda çok başarılı olan Elif’in geçen hafta gerçekleştirdiği bir okul gezisinden sonra “Anne ben avukat olmak istiyorum” dediğini ve bunun için
çok çalıştığını söyledi.