Gündem Klonlanmış cep telefonu operasyonu! 8 kişi yakalandı

Klonlanmış cep telefonu operasyonu! 8 kişi yakalandı

17.09.2019 - 10:56 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te kaçak ve çalıntı cep telefonu şebekelerine yönelik düzenlenen operasyonda 300'e yakın klonlanmış cep telefonu ele geçirildi. Olayla ilgili alışveriş merkezi olarak kullanılan bir yeraltı çarşısında 8 kişi gözaltına alındı.

Klonlanmış cep telefonu operasyonu 8 kişi yakalandı

Kaçakçılık Şube ekipleri yaptıkları çalışmalarda, Fatih Aksaray’da hırsızlık ve kaçakçılık şebekelerine elde ettiği akıllı cep telefonlarına eski cep telefonlarının İMEİ numarasını yükleyerek piyasaya sürdüğü belirlenen bir şebeke takibe alındı.

Haberin Devamı

Klonlanmış cep telefonu operasyonu 8 kişi yakalandı

Yapılan takip çalışmalarında klonladığı telefonları Aksaray Yeraltı Çarşısı’nda bulunan dükkanlarında satışa sürdüğü belirlenen şebekeye önceki gün operasyon düzenlendi. Ekipler, bastığı işyerlerinden 300'e yakın klonlanmış cep telefonu ile 700 parça telefon aparatı ele geçirdi.

Klonlanmış cep telefonu operasyonu 8 kişi yakalandı

Tanesini 100 ile 200 lira arasında değişen fiyatlara satın alıp bin liradan piyasaya sürdüğü tespit edildi. Şebeken elde edilen ürünlerin piyasa değerinin ise 350 bin lira tutarında olduğu öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 şebeke üyesinin emniyetteki sorgusu sürüyor.