Gündem Koç Üniversitesi’nde sloganlı mezuniyet

Koç Üniversitesi’nde sloganlı mezuniyet

16.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Gezi Parkı direnişçileri ile ilgili yaptığı sert açıklamalar sırasında Koç Üniversitesi’nin rektörünü hedef alarak öğrencileri eyleme teşvik etmekle suçladı.

Koç Üniversitesi’nde  sloganlı mezuniyet

Başbakanın sözlerinin ardından Üniversite‘nin dün düzenlenen mezuniyet töreninde 970 mezun “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı attı. Öğrencilere Rahmi Koç ve Rektör Prof. Dr.Umran İnan da alkışlayarak destek verdi.

Öğrencileri ayakta alkışladılar
Koç Üniversitesi 19. mezunları dün Rumelifeneri Kampüsü’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Tören Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Umran İnan’ın konuşması ile başladı. Ardından kürsüye Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç çıktı. Rahmi Koç mezunlara 10 maddelik tavsiyesini sunduktan sonra kürsüde mezuniyetin onur konuğu olarak çağrılan Mısır eski Dışişleri Bakanı Amr Musa konuşma yaptı. Musa’nın konuşmasının ardından mezun olan 970 öğrenci bir anda ayağa kalkarak “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı atmaya başladı. Öğrencilerden birinin gaz maskesi takması, birinin de penguen posteri açması dikkat çekti. Sloganların atıldığı sırada oturan Rahmi Koç, Rektör İnan ve çok sayıda akademisyen de ayağa kalkıp, alkışlayarak direnişe ve öğrencilerine destek verdi.