Gündem KÖK HÜCRE NAKLİYLE YÜRÜDÜ

KÖK HÜCRE NAKLİYLE YÜRÜDÜ

09.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 30 yıl önce yakalandığı diyabet hastalığı nedeniyle her iki bacağındaki damarların tıkanmasıyla yürüme yetisini kaybetmeye başlayan evli ve 2 çocuk babası Hüsnü Berkkan’a 2 yıl önce ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı.

KÖK HÜCRE  NAKLİYLE  YÜRÜDÜ

İlaç tedavisine olumlu yanıt alınmayan, ayak parmakları morarıp yürüme yetisini kaybetmeye başlayan ve bacakları kesilme durumuna gelen Berkkan’a, Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde kök hücre tedavisi uygulanılmasına karar verildi.

‘Büyük bir şans’
Kalp ve Damar Cerrahı Operatör Doktor Mehmet Kirişçi başkanlığındaki ekip tarafından Berkkan’ın kalça kemiklerinden alınan kök hücreler, çoğaltılarak saflaştırıldıktan sonra bacaklarındaki tıkanan damarlara enjekte edildi. Kentte ilk kez gerçekleştirilen kök hücre nakliyle sağlığına kavuşan ve bacakları kesilmekten kurtarılan Berkkan kısa sürede yeniden rahatça yürümeye başladı.
Bacakları kesilmekten kurtulan ve kendi başına yürüyebilen Hüsnü Berkkan, “Şimdi çok iyiyim. Uzun yürüyüşlere çıktım, hiçbir ağrım yok. Çok memnunun, mutluyum. Benim gibi hastalar için çok büyük bir şans” diye konuştu.