Gündem Komisyon üyelerine Ak Parti’den itiraz

Komisyon üyelerine Ak Parti’den itiraz

29.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis’te kurulacak soruşturma komisyonuna MHP’nin bildirdiği üyelere itiraz etti.

Komisyon üyelerine Ak Parti’den itiraz

Ak Parti, soruşturma komisyonu için MHP’nin bildirdiği 3 milletvekiline dair itiraz dilekçesini TBMM Başkanlığı’na sundu. İtiraz gerekçesinde; anayasanın 109. maddesi uyarınca soruşturma komisyonuna seçilen üyelerin lehte ya da alehte konuşmaması gerektiği belirtildi.
Ak Parti, araştırması sonucunda MHP’nin komisyon için bildirdiği 3 üyenin de 17 Aralık sürecinde eski bakanlar ve hükümete yönelik alehte konuştuğunu belgeledi. TBMM Başkanlığı’na sunulan itiraz dilekçesinin ekine de ilgili belgeler konuldu. Milletvekillerinin anayasanın 109. maddesi gereği soruşturma komisyonunda görev alamayacağı kaydedildi.
Ak Parti’nin bugün CHP ve HDP’li komisyon üyeleri hakkında da itiraz dilekçelerini ileteceği öğrenildi.
15 üyeden oluşacak komisyonda Ak Parti’den 9, CHP’den 4, MHP ve HDP’den de birer milletvekili görev yapacak. Gruplar, kendilerine düşen üyeliklerin üç katı milletvekilinin ismini TBMM Başkanlığı’na bildirdi. İsimler arasından her parti için ayrı ayrı olmak üzere, başkanlıkça Genel Kurul’da yapılacak ad çekme suretiyle 15 üye belirlenecek. Üyeler isimlerinin okunmasının çalışmalarına başlayacak.