Gündem Komşuların dedikodusu evin altını kazdırdı

Komşuların dedikodusu evin altını kazdırdı

02.09.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da bir adam komşusunun 'evde yaptığı kazıdan altın çıktı' dedikodusuna inandı. Evinin bodrumunda kazı yaptı ve 6 metreli·k devasa çukur kazdı. Neredeyse evi başına yıkılacaktı ki polis operasyon düzenledi. Gözaltına alınan ev sahibi, "Bazı komşularımın altın dolu küp bulduğunu duydum, ben de evimin altını kazdım' dedi.

Komşuların dedikodusu evin altını kazdırdı

İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alan Fatih Yedikule'de bir komşularının evlerinin altında yaptığı kazıda altın bulup zengin olduğu dedikodusu hızla yayıldı.

Haberin Devamı

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, 'bir evin içinde kaçak tarihi eser kazısı yapıldığı' ihbarı üzerine Yedikule İmam Aşir Sokak 3 numaralı tarihi ahşap binaya operasyon düzenledi.

6 METRELİK ÇUKUR KAZMIŞ

Yapılan operasyonda, evin sahibinin bodrum katta 6 metre derinliğinde 2 metre genişliğinde devası bir çukur kazdırdığı tespit edildi. Dikkat çekmemek için kazıdan çıkan toprakların da evin odalarında toplandığı belirlendi.

ZENGİN OLMAK İÇİN KAZMIŞ

Habertürk'ün haberine göre, ev sahibinin, bazı komşularının evlerinin altını kazarak altın küpler bulduğunu, kendi evinin altında altın olabileceği için kazdığını söylediği öğrenildi.

Evinin bodrumunda kaçak kazı yapan ev sahibi hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarına Koruma Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Haberin Devamı

Polis tarafından ifadesi alınan ev sahibi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.