Gündem Konsoloslukta alkışlı protesto

Konsoloslukta alkışlı protesto

14.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsviçre İstanbul Konsolosu Florian Köppel’in eşi Andrea Köppel’in, Beşiktaş Bebek’te Doğan Durmuş İnal’ın kullandığı motosiklete otomobiliyle arkadan çarpıp kaçması ve İnal’ın eşi Filiz İnal’ın ağır yaralanmasına neden olması, motosikletli gruplar tarafından Levent’teki İsviçre Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Konsoloslukta alkışlı protesto


Çarpıp kaçmak kaza değil
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta örgütlenen ve aralarında T-Bikers Türk Motor Kulübü, TR Riders Grubu gibi farklı motosiklet gruplarının yer aldığı yaklaşık iki yüz motosikletli, İsviçre Konsolosluğu’nun bulunduğu Levent Plaza önünde toplandı. Motorlarını konsolosluğun bulunduğu binanın önüne park eden eylemciler, “Motosikleti fark edin” yazılı bir pankart açtı.
Eylemciler adına Doğan Durmuş İnal’ın hazırladığı basın açıklamasını arkadaşı Mehmet Gürmen okudu. Açıklamada, kaza sonrası ağır yaralanan Filiz İnal’ın 9 gündür yaşam mücadelesi verdiği belirtilerek, “Bu bir trafik terörüdür. Kaza sonrası yaralıyı bırakıp kaçmak, ikinci derecede cinayet’ olarak nitelendirilir. Ülkemizde ise yargının genel bakışı doğrultusunda ‘kader’ olarak değerlendiriliyor” denildi.

Haberin Devamı

Karakola imza atıyor

İsviçre’nin İstanbul Konsolosu Floiran Köppel’in eşi Andrea Köppel, kazadan sonra adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Adli kontrol tedbirleri kapsamında Köppel hakkında, yurtdışına çıkış yasağı koyan mahkeme, Köppel’in her hafta cuma günleri karakola giderek imza atmasına hükmetmişti.

Yazarlar