Gündem ‘Kontenjanlar artırılsın’

‘Kontenjanlar artırılsın’

31.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MEB’in dün liselere geçişte yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından, öğrenciler de veliler de duruma isyan ederken, pek çok veli hazırladıkları dilekçelerle MEB önüne geldi.

‘Kontenjanlar artırılsın’

Velilerden Hatice Çankır, “Oğlum özel bir ortaokuldan 99,70 diploma notuyla mezun oldu. LYS’de de yüzde 11’lik dilime girdi ve ikâmete göre yerleştirilemedi. MEB yetkilileri ‘Mutlaka meslek lisesi tercihi yapmanız gerekiyor meslek lisesi ya da imam hatip seçmezseniz eğer çocuğunuz açık liseye gitmek durumunda kalacak’ dediler. Biz de mecburen meslek lisesi tercihi yaptık ve oğlum Etlik’te bulunan bir meslek lisesine yerleştirilmiş. Dilekçeyle itiraz ettik. MEB’in önünde yüzlerce aile mağduriyetlerinin giderilmesi için toplanmış durumda. Hiçbir açıklama yapılmıyor.”

Haberin Devamı

Eğitim-Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, twitter’dan, “LGS sonuçları açıklandı. Merkezi ve yerel yerleştirme ile alan ve pansiyonlu okulların yerleşme oranları, açık kontenjan oran ve sayıları açıklanmalı, nakillerde tercih sayısı/alan sınırı kaldırılmalı, kontenjanlar artırılmalıdır. Çocukların canı daha fazla acıtılmasın artık” paylaşımı yaptı.