Gündem Köprü ve otoyollar kaç gün ücretsiz olacak? Bakan açıkladı

Köprü ve otoyollar kaç gün ücretsiz olacak? Bakan açıkladı

04.06.2019 - 07:51 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından duyuruldu. Bulundukları şehirlerden, doğdukları büyüdükleri şehirlere veya tatil beldelerine akın eden vatandaşlar köprü ve otoyolların kaç gün süresince ücretsiz olacağını merak ediyor. Peki bayramda köprü ve otoyollar kaç gün boyunca ücretsiz olacak?

Köprü ve otoyollar kaç gün ücretsiz olacak Bakan açıkladı

Ramazan Bayramı tatili 31 Mayıs Cuma akşamı mesai bitimi ile başladı. Bulundukları şehirlerden doğdukları büyüdükleri şehirlere seyehat eden milyonlarca vatandaşla bir müjdele haberde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan geldi. Cahit Turhan, Ramazan Bayramı boyunca Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını duyurdu. Peki Köprü ve otoyollar kaç gün ücretsiz olacak?

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ramazan Bayramı tatili süresince, yap-işlet-devret modeliyle yapılanlar hariç, Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyollarla köprülerin ücretsiz olacağını bildirdi.

Bakan Turhan, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatilinin yarın itibarıyla başlayacağını, bu nedenle milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar hariç, KGM'nin işlettiği tüm otoyollar ile köprülerin, cumartesi gecesi saat 00.00'dan başlayarak, bayram tatili süresince ücretsiz olacağı müjdesini veren Turhan, uygulamanın 10 Haziran Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar süreceğinin kaydetti.