Gündem Korkmaz’a dayağın görüntüleri silinmiş

Korkmaz’a dayağın görüntüleri silinmiş

12.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemlerinin Eskişehir ayağında kimliği belirsiz kişilerce dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’la ilgili bilirkişi raporundan, skandallar,

Korkmaz’a dayağın görüntüleri silinmiş

Gezi Parkı eylemlerinin Eskişehir ayağında kimliği belirsiz kişilerce dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’la ilgili bilirkişi raporundan, skandallar, dosya karartma girişimleri ve yürek yakan detaylar çıktı. 2 Haziran’da öldüresiye dövülen ve 38 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Korkmaz’ın dövülmesiyle ilgili savcılık talimatıyla bilirkişi incelemesi yapıldığı ortaya çıktı.
Bilirkişi, 40 ayrı kamera görüntüsünden 29’unda darp görüntüsünün olmadığını, görüntülerde kaçışmaların, biber gazlı müdahalelerin görüldüğünü bildirdi. Raporda, Beşik Otel, Numune Simit Fırını, Narin Kardeşler, Denizbank, Abaklı Ticaret, Elegan Otel, Öztürk Telefon ve Hilmi Usta Camii güvenlik kameralarında ise çok sayıda darp olayının görüldüğü belirtildi. Raporda, “Sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde jop, beyzbol sopası veya beyzbol sopasına benzer sopa bulunan bir grubun Beşik Otel kameralarına yansıdığı” belirtildi.

Haberin Devamı



18-20 dakikalık görüntü kayıp
Otelin geceyarısı başlayan kamera kaydında 18-20 dakikalık bir görüntünün bulunamadığının vurgulandığı raporda, Korkmaz’ın 01.28 ve 01.31’de iki kez yanındaki arkadaşıyla görüntüye girdiği, dövülmesine ilişkin görüntülerin ise bulunamadığı ifade edildi. Raporda, Korkmaz’ın dövüldüğü saatlere denk geldiği tahmin edilen 18-20 dakikalık “bulunamayan görüntü” için “diskteki dosyaların zarar görmüş olması nedeniyle” açıklaması yapıldı. Raporda, “disk üzerindeki elektronik kart şaseye bağlayan vidaların yuvalarında aşınma görülmektedir. Bu da elektronik kartın herhangi bir sebeple (tamir ya da başka bir sebep olabilir) sökülmüş olma ihtimalini göstermektedir” denildi.
Raporda, bir hırdavat firması ile ekmek fırınının görüntü kayıtlarının boş çıktığı ve verilerin kurtarılamadığı vurgulandı.
Korkmaz’ın otopsi raporunda, kafatasında çatlak olduğunun belirtilmemesi ise şaşkınlık yarattı. Amcasının oğlu Dönmez Korkmaz, “İlk müdahaleyi yapan asistan Sezer Bey, bize Ali İsmail’in kafasında 2 çatlak olduğunu söyledi. ‘2-3 gündür buradayız, bundan haberimiz yok’ dediğimde ‘Evet, maalesef doğru’ dedi” ifadesini kullandı. Otopsi sırasında da Korkmaz ailesinin avukatı Önder Öztürk, Korkmaz’ın ameliyat sırasında alınan beyin kafatası parçasında kırık ya da çatlak olup olmadığının tespiti için inceleme yapılmasını istedi. Ameliyatta bulunan Dr. Oğuzhan Dinç ise bu parçayı, tıbbi olarak kullanılmaması nedeniyle attıkları bilgisini verdi.

Haberin Devamı



‘Sen hâlâ burada mısın?’
Gizli tanık ise ifadesinde gaz maskesi takan bir polisle yanındaki polisin Ali İsmail’i yakaladığını, ellerinde cop ve sopa bulunan 6 kişinin dövmeye başladığını, dövenlerden birinin “İyi stres attık” dediğini anlattı. Ali İsmail’in kendisine gelmesi üzerine sopalılardan birinin küfrederek, “Sen hâlâ burada mısın” dediğini anlatan gizli tanık, Ali İsmail’in karşılık vermesi üzerine yeniden saldırdıklarını, Ali İsmail’in kaçmaya çalıştığı ancak yine gruptan birinin, “Çevirin bunu” diye bağırması üzerine yeniden 4-5 kez sopalarla vurduklarını ve Ali İsmail’in bu 3. saldırının ardından Asarcıklı Caddesi’ne çıkarak kaçtığını söyledi.