Gündem Köstebekle aynı masada!

Köstebekle aynı masada!

13.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de 2 ay önce eşi ve çocuklarının yanında öldürülen İlhan Ünğan cinayetinde polis ekipleri, ilginç görüntülere ulaştı. Yanına kadar sokulduğu Ünğan hakkında cinayetin azmettiricisine bilgi aktaran ve her yerde aranan köstebek Tolga Hakan Ceylan’ın, cinayetten kısa süre önce Ünğan ile yemek yiyip telefonundan tetikçiye konum attığı tespit edildi.

Köstebekle aynı masada

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile girdiği çekişmede Zindaşti’nin kızını öldürtmek ve uyuşturucu kaçakçılığı yapmak suçundan cezaevinde bulunan Orhan Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan, 9 Nisan’da Kadıköy Bağdat Caddesi’nde çocuklarının yanında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet sonrası harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, tetikçi Efkan Ö. ile kendisine yardım eden Cem D.’yi kısa süre sonra yakalayıp gözaltına almıştı. Yapılan araştırmalar ve iki failin ifadeleri sonrasında polis, İlhan Ünğan’la olaydan hemen önce bir kafede oturarak yemek yiyen Tolga Hakan Ceylan’ın da tetikçiyle irtibatlı olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Cinayetin kilit ismi

Ceylan’ı arama çalışmalarını devam ettiren polis, Ceylan’ın, cinayetin azmettiricisi uyuşturucu baronu Zindaşti’nin avukatı ile cinayetten 1 hafta önce İstanbul Adliyesi’nde görüştüğü ve görüşmeden kısa bir süre sonra avukatın yurt dışına kaçtığı bilgisine ulaştı. Polis ekipleri, cinayetin kilit ismi olarak gördüğü Ceylan’ın izine ise bir türlü ulaşamadı. Gürcistan’a kaçtığı değerlendirilen Ceylan’ın cinayetten önce tetikçiye yer göstermek için konum attığını tespit eden polis, Ünğan ile bir aradaki görüntülerine de ulaştı. Görüntüde Ünğan’ın, cinayete tanık olan 12 yaşındaki oğlu ve yakınlarının da bulunduğu masada köstebek Tolga Hakan Ceylan ile gülümseyerek samimi şekilde sohbet ettiği görüldü.