Gündem Köstence’de gezilecek yerler

Köstence’de gezilecek yerler

02.05.2018 - 18:27 | Son Güncellenme:

Romanya’nın bir şehri olarak bilinen Köstence Karadeniz’e kıyısı olan bir liman şehridir. Bölgede hala daha Türk, Tatar gibi azınlıkların olmasından dolayı Türkçe de bilinen diller arasında yer almaktadır. Romanya’nın ikinci büyük kenti olması ve liman şehri olmasından dolayı önemli bir yere sahip olan Köstence, tarihi açıdan da zengindir. Köstence’yi ziyaret etmek isteyen ya da hakkında bilgi edinmek isteyen sizler için bir yazı dizini hazırladık.

Köstence’de gezilecek yerler

Köstence gezilecek yerler

Haberin Devamı

Tarihi yapılar ile doğal güzelliklerin buluştuğu önemli noktalardan biri olan Köstence, 2600 yıllık bir geçmişe sahiptir. Karadeniz’e kıyısı olması ve Dobruca Bölgesi’nde yer almasından dolayı birçok Osmanlı eseri ve kalıntısına sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Köstence gezilecek yerleri arasında, ilk olarak Ovidius Meydanı’nı söyleyebiliriz. Latin şair Ovidius’tan adını alan bu meydan şehrin en önemli merkezidir. Bölge içerisinde birçok tarihi yapı ve müze de bulunmaktadır. Edificul Roma Mozaikleri, binlerce mozaiği bünyesinde barındıran bu yer, tarihi bağlamda son derece önemli bir yerdir. Köstence tarihi yerleri arasında bir diğer önemli nokta ise, Farul Genovez Ceneviz Deniz Feneri ve Mihai Eminescu Heykeli’dir. 13. yüzyıldan kalma bu yapılar, aynı zamanda şehrin önemli simgelerindendir. Son olarak oldukça uzun bir nehir olan ve bir kısmının Köstence’den de aktığını bildiğimiz Tuna Nehri’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

Haberin Devamı

Köstence görülmesi gereken müzeleri
Tarihi açından da Köstence’nin önemli bir yeri olduğunu belirtmiştik. Oldukça eski zamanlara dayanan tarihinden dolayı şehirde birden fazla müze bulunuyor. Köstence müzeleri arasında, Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi, Muzeul De Arta Sanat Müzesi, Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi, Aslanlı Ev bulunuyor. Tarihi yapılara ek olarak Petru si Pavel Katedrali, Anton de Padova Kilisesi ve Carol Cami’sini de ziyaret edebilirsiniz.

Köstence için vize gerekli mi?
Köstence
, Romanya ülkesine bağlı olan kentlerden biridir. Hatta ülkenin en büyük 2. şehri olarak kabul edilmektedir. Romanya vizesi temin edebilmek için, Romanya Büyükelçiliği ya da Romanya Konsoloslukları’ndan yararlanabilirsiniz. Konsoloslukların görevlendirmiş olduğu Eviza firması üzerinden de işlemlerinizi yürütebiliyorsunuz.