Gündem KPSS tercihleri nasıl yapılır? KPSS 2018/2 tercihleri ne zaman sona eriyor?

KPSS tercihleri nasıl yapılır? KPSS 2018/2 tercihleri ne zaman sona eriyor?

17.12.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

KPSS tercih işlemleri devam ediyor. 11 Aralık tarihi itibariyle başlayan KPSS tercihlerini henüz gerçekleştirmeyen adaylar KPSS tercihlerinde son gün ne zaman ve 2018/2 KPSS tercihleri nasıl yapılır sorularının cevaplarını arıyor.

KPSS tercihleri nasıl yapılır KPSS 2018/2 tercihleri ne zaman sona eriyor

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. 11-20 Aralık tarihleri arasında tercihleri alınanan KPSS'de artık süre daralıyor. ÖSYM tarafından Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunu olan adaylara özel hazırlanan tercih kılavuzlarında çeşitli meslek gruplarında alım yapılıyor. KPSS tercihleri yapılırken adayların en fazla dikkat etmesi gereken konu başlıkları arasında ise nitelik kodları yer alıyor. Alım yapılacak meslek grubu için adaylardan istenen koşulları belirleyen nitelik kodları her bölüm için kılavuzda ayrı olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

NİTELİK KODLARINA DİKKAT!

ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunlarına özel kılavuzlar ayrı olarak yayınlandı. Her mezuniyet bölümü için oluşturulan farklı kadrolara adaylar belirlenen tercih kılavuzlarını inceledikten sonra başvuru yapabilecek. Adayların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise Nitelik kodları.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM nitlelik kodlarınıda belirlenen mezuniyet derecesine göre ayrı bir şekilde yayımladı. Tercih yapılacak olan bölüm için istenen Nitelik Kodlarını taşıyan adaylar o bölüm için tercih yapabilecek. Nitelik kodunu taşımadığı halde başvuruda bulunan adayların başvuruları dikkate alınmayacak

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

KPSS tercih işlemleri belirlenen mezuniyet derecelerine göre oluşturulan tablolar incelendikten sonra ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlk numarası ve şifre girildikten sonra gerçekleştirilebilecek.