Gündem KPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

KPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

28.11.2018 - 12:08 | Son Güncellenme:

ÖSYM'den müjdeli haber geldi ve 2018 KPSS önlisans sonuçları açıklandı. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren KPSS önlisans sınav sonuç sorgulama ekranına haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz. Peki KPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

KPSS tercihleri ne zaman başlıyor

KPSS önlisans sınav sonuçları ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde KPSS ortaöğretim sınav sonuçları da adayların bilgisine sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden duyurulmuştu. KPSS önlisans ve KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar şimdilerde KPSS tercih işlemleri ne zaman alınacak sorusuna yanıt aramaya başladı.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından önceki aylarda KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından çeşitli meslek gruplarında adayların alımının yapılacağı duyurulmuş ve düz memur olarak da adayların eğitim seviyelerine göre Kamu Kurum ve Kuruluşlarında değerlendirileceği bildirilmişti.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

KPSS 2018 2. yerleştirme tercihlerinin 11-20 Aralık tarihi arasında alınması bekleniyor. Adaylar açıklanan kılavuz ve tabloya göre aldıkları puanlara göre tercihlerini ÖSYM üzerinde gerçekleştirebilecek.

KPSS tercihlerinin ne zaman alınacağına dair ÖSYM tarafından henüz net bir açıklama yapılmadı. ÖSYM tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarına alınacak olan alımlar için milliyet.com.tr üzerinden gelişmeleri takip edebileceksiniz.