Gündem Kritik soruşturmalarda delilleri hep o bulmuş!

Kritik soruşturmalarda delilleri hep o bulmuş!

26.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Ergenekon kumpas’ soruşturmasında 51 No’lu DVD’yi ele geçiren Başkomiser Mehmet Y.’nin, daha önce de ‘İrtica ile Mücadele’ ve Atabeyler soruşturmasında önemli delilleri bulması dikkat çekti

Kritik soruşturmalarda delilleri hep o bulmuş

Ergenekon davasında sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Bülent Başer ve Zafer Koç, davanın ana delillerinden olan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar, hakim ve savcılar hakkında özel bilgilerin yer aldığı iddia edilen 51 No’lu DVD’yi yeniden incelemeye aldı.

Haberin Devamı


Odada tek başına arama

DVD’nin 7 Ocak 2009’da emekli Albay Levent Göktaş’ın ofisinde bulunduğu aramaya ilişkin polis kamerası görüntülerini izleyen savcılar DVD’nin bulunduğu odaya Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Mehmet Y. ile kamerayı kullanan polisin yalnız girdiği tespit edildi. Odadan genel görüntü alma nedeniyle içeri giren polislerin bu işlemi diğer odalarda yapmadığı da tespit edildi. Odada bir süre yalnız kalan polisler ardından savcı ve avukatları çağırarak, masanın üzerindeki dosyanın kapağının altında DVD’yi bulduklarını söylediler. Görüntülerde polislerin DVD’ye defalarca çıplak elle dokunduğu da tespit edildi.

Başkomiser Mehmet Y., bir döneme damga vuran soruşturmaların başında gelen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” soruşturmasında da avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde yapılan aramada, belgenin ‘ıslak imzalı’ nüshasını bulmuştu. Atabeyler soruşturmasında emekli Yüzbaşı Murat Eren’in evinde bulunan ve tutuklanmasına sebep olan 200 No’lu CD’yi inceleyen ekipte de yine Mehmet Y. yer alıyordu. Daha sonra bu CD üzerinde inceleme yapan bilirkişiler, Murat Eren’in tutuklu olduğu dönemde CD üzerinde oynama yapıldığını belirlemişlerdi. Mehmet Y. hakkında suç duyurusunda bulunan Eren ve Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “Bugün kumpas olarak nitelendirilen yargılama süreçlerinde şüphelililerin tamamı dijital dokümanlarla suçlanmış, arama, el koyma ve inceleme aşamasında hep aynı polisler görevlendirilmiştir” dedi.