Gündem Kültür ve turizmin nabzı Eyüpsultan’da atacak

Kültür ve turizmin nabzı Eyüpsultan’da atacak

25.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olan Deniz Köken, vizyon projelerini Milliyet’e anlattı.

Kültür ve turizmin nabzı Eyüpsultan’da atacak

Kültür ve turizmin nabzı Eyüpsultan’da atacak
Gerçekleştirilecek projeler ve yapılacak çalışmalarla kentin temel sorunlarını çözmeyi ve ilçeyi 2023’e hazırlamayı hedeflediklerini belirten Deniz Köken, Eyüpsultan’ın hem cazibe merkezi hem de İstanbul’un vazgeçilmez turistik ve kültür merkezlerinden biri olacağını kaydetti. Köken, “Eyüpsultan’ın müzesi, sanat merkezi yok. Ziyaretçilerin Eyüp Sultan Camii’ne gelip açık hava müzesini gezip, bir de kapalı müzeye geçmesi, bir sanat bir tasarım atölyesinde vakit geçirmesi, başka bir kitapla ilgilenmesi, mesela küçük bir millet kıraathanesi, millet bahçesi, yine kitapla buluşabileceği ya da bir sanat eseriyle buluşabileceği bir mekanı da Eyüp Camii civarında hayata geçirmemiz lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eyüp Stadı’nın modern bir kapalı spor salonu ve geniş otopark ile çevreleneceğini ifade eden Köken, “Eyüpsultanımızda kültür etkinliklerinin daha geniş kesimlere ulaşabilmesi için bölgemizin ulaşımı kolay noktasında bir kültür merkezi açacağız.

Modern ve konforlu

Merkez; çocukların sanatsal becerileri ve ilgilerini arttırmaya yönelik özel mekanları, seyirci kapasitesi, teknik donanımıyla önemli gösterilere ev sahipliği yapacak sahnesi ile Eyüpsultan ve İstanbul’un kültürel yaşamına renk katacak. Eyüpspor’un zaferlerine ev sahipliği yapmış Eyüp Stadı’nı da yeniden kullanıma kazandırmak için iyileştirme çalışmalarına başlanacak. Saha, modern bir kapalı spor salonu ve geniş otopark ile çevrelenecek. Böylelikle spor yapmak isteyenleri konforlu bir atmosferde ağırlayabileceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Doğanın merkezi olacak

Gençleri spor ve kültürle buluşturmayı planladıklarını söyleyen Deniz Köken, “Etaplar şeklinde planlanan Millet Bahçesi’nin ilk etabı, toplam 1 milyon 680 bin metrekarelik bir alanda kurulacak. Alibeyköy Spor ve Kültür Kompleksi, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri ve sağlıklı yarınlara kavuşacakları her türlü donanıma sahip olacak. Beni heyecanlandıran projelerimizden birisi de Haliç Adalar Rekreasyon çalışmamız. Gözbebeğimiz Haliç’i sadece seyre konu değil doğanın merkezine çekebilecek bir proje olması nedeniyle Adalar Rekreasyonu, Eyüpsultan’ın turistik hareketliliğine farklı bir dinamizm katacak” diye konuştu.

Çözümün ilk adımı

“Sosyal belediyeciliğin öncelikli sorumluluğu, toplumsal huzur ve dayanışmanın kurumsallaşmasıdır.” diyen Köken, “Bireyin öncelikle kendisine, yakın çevresine ve topluma zarar veren etkilerini sosyal rehabilitasyon hizmetlerimizle azaltacağız. Madde Bağımlılığı Destek Merkezi çözümün ilk adımı olacak. Madde bağımlılığının rehabilitasyonuna ilişkin çağdaş donanım ve mimari anlayışa sahip merkezimiz umutlu yarınların adresi olacak” diye konuştu.

Çocukları mutlu eden ilçe

İlçede yaşayan çocuk ve gençlerin mutlu olacağı projelere imza atmaya hazırlandıklarını ifade eden Deniz Köken, “Teknoloji Deneyimleme Merkezi, sadece çocukların ve gençlerin değil, yediden yetmişe her kesimin ilgi odağı olacak. 21. Yüzyıl Eyüpsultanı’nda teknolojiyi yanıbaşınızda hissetmenizi sağlayacak. Öte yandan ahşap oyuncakçılığının merkezi olarak Osmanlı dönemi çocuklarının en mutlu olduğu yerlerden biri olan ilçemizi, güncel yorumlama ile çocuklarımız için yeni bir çekim ve mutluluk noktasına dönüştüreceğiz. Masal parkı, ahşap oyuncak atölyeleri, etüd merkezi, trafik ve bisiklet parkurundan oluşan projemiz, çocuklarımızı eğlendirirken eğiten, ebeveynleri ise oyuncak seçimi konusunda bilinçlendiren bir işleve sahip olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve turizmin nabzı Eyüpsultan’da atacak

Gençlik Kampı ve girişimcilik akademisi

Eyüpsultan’da yapılması planlanan gençlik kampı ile ilgili konuşan Deniz Köken, şunları söyledi: “40 bin metrekarelik doğal bir alana yayılacak Eyüpsultan Gençlik Kampı, gençlerimizin gelişimine katkı sunan benzersiz bir proje olacak. Konaklama birimleri, açık/kapalı etkinlik alanları, doğa ile iç içe deneyim alanları, 600 kişilik açık etkinlik sahnesi ile tesis, gençlerimiz için dopdolu anıların adresi olacak. Göktürk’te yapılacak Girişimcilik Akademisi de, bölgesel istihdam ve kalkınmanın anahtarı olacak.”

Haberin Devamı

Geleceğin sporcuları yetişecek

Gençleri sporla buluşturacaklarını belirten Köken, “Alibeyköy Spor ve Kültür Kompleksi, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri donanıma sahip olacak. Göktürk’te de yemyeşil doğanın içerisine yapılacak spor sahası ve tesis her yaştan sporcunun faydalanabileceği modern bir donanıma sahip olacak. Öte yandan geleneksel sporlarımızı meraklılarına tanıtırken, bu spor alanlarında uygulama imkanları sunarak geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Geleneksel Türk Sporları ve Binicilik tesislerinde çocuklarımız, sportif kariyerlerine farklı bir seçenek katabilecek” dedi.