Gündem Kumpastan amiralliğe! Terfi listesinde onlar da var

Kumpastan amiralliğe! Terfi listesinde onlar da var

02.08.2018 - 20:25 | Son Güncellenme:

Yüksek Askeri Şura'da alınan terfi kararları Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer aldı. Bu şurada amiralliğe terfi edenler arasında FETÖ'nün kumpas davalarında hapis yatan iki isim de yer aldı.

Kumpastan amiralliğe Terfi listesinde onlar da var

Poyrazköy davasında yıllarca tutuklu yargılanan denizci subaylar Ercan Kireçtepe ve Turhan Ecevit amiralliğe yükseltildi. Kireçtepe 4.5 yıl; Ecevit 7.5 ay hapis yatmıştı. Ayrıca Hava Kuvvetleri ve Kara Kuvvetlerinden astsubay kökenli iki isim de generalliğe terfi etti. Kireçtepe ve Ecevit 1996 yılındaki Kardak krizi sürecinde Kardak kayalıklarına Türk bayrağı diken SAT timindeydiler.

Haberin Devamı

HARP OKULU KOMUTANLARINA TERFİ

Terfi eden komutanlar arasında Hava ve Deniz Harp Okulu komutanları da bulundu. Hava Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Rafet Dalkıran ile Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer bir üst rütbeye yükseltilen diğer isimler arasında yer aldı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kumpas davaları kapsamında 2011'de tutuklanan Koçer, yeniden yargılama sonucu 2014'te özgürlüğüne kavuşmuş, 2015'te ise amiralliğe terfi ettirilmişti.

Geçen yıl görev süresi bir sene uzatılan Mustafa Oğuz da tümgeneralliğe terfi eden bir başka isim oldu.

DENİZDE KOMUTAN TEKRAR ORAMİRAL OLDU

Deniz Kuvvetleri Komutanlığını koramiral rütbesiyle yerine getiren Adnan Özbal, YAŞ kararları kapsamında bir üst rütbeye terfi ettirildi. 2015'te koramiralliğe terfi ettirilen Özbal, 2016-2017 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak görev yapmıştı.

Haberin Devamı

26'ncı Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak 22 Ağustos 2017'de göreve başlayan Özbal bu görevi koramiral rütbesiyle yerine getirmişti. Yapılan terfiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığında komuta yeniden oramiral rütbesine taşındı.

EGE ORDUSU'NDA BİR SENE UZATMA

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in görev süresi ise bir sene uzatıldı.

Bu arada Hava Kuvvetleri Komutanlığında tuğgeneralliğe terfi eden ilk dört isim pilot albaylardan oluştu. Söz konusu isimler arasında yer alan Hava Pilot Albay Tansel Çokuysal, "yuvaya dönüş" kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına dönen isimler arasında bulunuyordu.

AKAR'IN YAKIN EKİBİ

YAŞ kararları kapsamında terfi edenler arasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Koruma Müdürü Albay Mustafa Köksal ile Özel Kalem Müdürü Albay Remzi Albasan da yer aldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapan Köksal, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Akar'ın yanında göreve başlamış, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığının darbecilerden temizlenmesinde görev almıştı. Albasan ise darbe girişiminin sonrasında Akar'ın özel kalem müdürlüğünü yapmaya başlamıştı.

İŞTE TAM TERFİ LİSTESİ

Haberin Devamı

Kumpastan amiralliğe Terfi listesinde onlar da var

Kumpastan amiralliğe Terfi listesinde onlar da var

Kumpastan amiralliğe Terfi listesinde onlar da var

Kumpastan amiralliğe Terfi listesinde onlar da var