Gündem Kurban Bayramı 2017 ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı 2017 ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

24.07.2017 - 10:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı ne zaman? Bayramda tatil planı yapmak isteyen vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. 9 günlük tatil beklentisi için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlıyor?

Kurban Bayramı 2017 ne zaman Bayram tatili kaç gün

Kurban Bayramı için artık kısa bir süre kaldı. 1-4 Eylül tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı için şimdiden tatil planları yapılmaya başlandı. Peki Kurban Bayramı tatili bu sene kaç gün olacak? Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Düve kesiminin yasaklanması Kurbannlık fiyatlarının artacağı yönünde yorumlandı. Peki Kurbanlık fiyatlarında artış yaşanacak mı?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ BU SENE KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Vatandaşlar ise Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna yanıt arıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil ilan edilirse vatandaşlar 30 Ağustos Çarşamba günü Bayram tatiline çıkacak. 31 Ağustos Perşembe günü Arefe günü olarak eda edilirken 1-4 Eylül tarihlerinde ise Kurban Bayramı eda edilecek.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kur’an-ı Kerim’de yazan bilgilere göre ilk “kurban” tecrübesi Hz İbrahim zamanına uzanmaktadır Allah’a oğlu olması için yakaran Hz İbrahim’in “oğlu olması halinde onu Allah’a kurban edeceğini” söylemesi üzerine kendisine yapılan büyük bir imtihan olarak karşımıza çıkmıştır ilk “kurban” Kur’an-ı Kerim’de bu olay şöyle tasfir edilmektedir:

Haberin Devamı

“İbrahim ‘Ey Rabbim, bana iyilerden (bir oğul) ihsan et’ dedi Biz de kendisine yumuşak huylu bir oğul müjdeledik Oğlu yanında koşacak çağa gelince, ‘Ey oğlum, ben seni rüyamda boğazladığımı gôrüyorum, bir düşün, ne dersin ?’ dedi (İsmail) Babacığım, sana ne emrolunuyorsa yap İnşaallah beni sabredenlerden bulacaksın’ dedi Her ikisi de Allah’a teslim oldular (Allah’ın emrine boyun eğdiler) İbrahim, oğlunu şakağı üzerine yatırdı Biz de ona şöyle seslendik: ‘Ey İbrahim, rüyana gerçekten sadakat gösterdin, şüphesiz ki bu apaçık bir imtihandı’ Dedik ve ona (İsmail’e karşılık ) büyük bir kurbanlık fidye verdik Kendisine sonradan gelenler için de iyi bir nam bıraktık Selam olsun İbrahim’e İşte biz iyilik yapanları böyle ödüllendiririz Çünkü 0, bizim mümin kullarımızdandır”

Görüldüğü üzere, Hz İbrahim oğlu yerine kendisine gönderilmiş olan kurbanlık hayvanı kesmiştir Böylelikle de Allah için “insan kurban etmek” gibi kötü bir alışkanlığın önüne geçilmiş, Allah için “kurban kesmek” adeti de günümüze kadar ulaşmıştır

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

2017 Kurban Bayramına kısa bir süre kala vatandaşla tarafından en çok merak edilen konuların başında Kurbanlık fiyatları geliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bayrama kısa bir süre kala düve kesimini yasaklaması üreticiler tarafından kurbanlık fiyatlarının artacak şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı

Yasağın büyükbaş ve küçükbaşta fiyatları yükselteceğini belirten besici Hüseyin Kalkan, “Bu yasak çok sıkıntıya yol açacak, fiyatlar da artacak. Tosun 10 bin TL’ye çıkacak, bir dana 5 bin TL’ye çıkacak. Bu milletin elinde düve var yani, bu düve ne olacak? Adam damızlık yapacak nasıl bir sene bunu bekleyecek? Çoban tutmuş o kadar da masraf etmiş. Bu karar epey sorun olacak fiyatlar kalkacak. Her şeyin fiyatı artar. Mesela adamın elinde 500 tane düve var, yasak edip bu nasıl olacak?” diye konuştu.

Hayvanların besicilerin elinde kalacağını söyleyen Kalkan, “Millet bayrama yakın hep kurbanlık bekliyor. Kurbanlık gitmedi mi pazara olur mu yani? Bu kadar milletin elinde kalacak malları. Herkes bu sefer koyuna yönelecek onun fiyatı da bin liranın üzerine çıkacak. Benim elimde 150 tane dişi toklu var. Ben satamıyorum mecbur damızlık yapacağım. Daha önceden söylense niye alaydım ki? Niye çoban parası vereyim? Kurbanda da olmuyor nasıl satayım” şeklinde konuştu.